Gradonačelnica Karić posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“

Gradonačelnica Karić posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sa zamjenicom Anjom Margetić u srijedu je posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“.

Almir Bradić, predsjednik najuspješnijeg kluba svih vremena u BiH i jedinog evropskog košarkaškog prvaka iz BiH, sa gradskim čelnicima, razgovarao je o trenutnom stanju u ovom sportskom kolektivu i budućoj saradnji sa Gradom Sarajevo.

„Bosna Royal“ je klub svijetle prošlosti i izuzetnih sportskih rezultata, klub koji je učinio tako puno na promociji grada Sarajeva i države BiH. Bili su najbolji među najboljima za šta su 2009. godine dobili najviše gradsko priznanje – Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva.

“Vrhunski sportisti i klubovi moraju biti interes svih nivoa vlasti, pa i gradske administracije. Posebno košarka koja je u Bosni i Hercegovini uvijek pravila historijske rezultate”, istakla je gradonačelnica Karić.

Smatra da pomoć u vidu povremenih ‘infuzija’ nisu rješenje.

“U Gradu Sarajevu ćete imati sagovornika i podršku i u skladu sa našim mogućnostima uvijek ćemo vam izaći u susret”, poručila je Karić.

Ali za trajno rješavanje finansiranja i statusa kluba, mišljenja je gradonačelnica, potrebno je objediniti politiku, ekonomiju i sport, kako bi riješili pitanje “Bosne” za sva vremena.

„Učinit ćemo sve da potvrdimo ono po čemu je Sarajevo poznato, grad sporta, pogotovo vrhunskog što treba da bude motivacija, ohrabrenje i uzor novim generacijama mladih ljudi”, kazala je gradonačelnica Karić.

Predsjednik Kluba Bradić iskazao je uvjerenje u nastavak saradnje, zahvalio na razumijevanju i gradonačelnici Karić poklonio dres.

Previous Bosna i Hercegovina u trileru kiksala protiv Kazahstana
Next Robotički tim Bosne i Hercegovine vodeći na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi

You might also like

DUHOVNOST

Sarajevo: U Sabornoj crkvi služen parastos za duše poginulih boraca Armije i MUP-a RBiH

U sklopu vjerskog sjećanja na heroje odbrane BiH u petak je održana sveta misa za pale branitelje Armije i MUP-a R BiH katoličke vjeroispovijesti, a sjećanje će se nastaviti drugog

TURIZAM

Cilj kampanje protiv arapskih turista: Gladan Bošnjak je najjače oružje u rukama neprijatelja BiH

Svake godine, u jeku turističke sezone, u našoj zemlji pokreće se žestoka medijska kampanja protiv arapskih turista. Objavljuju se tekstovi sa naslovima tipa: “Arapi preplavili BiH: Kupuju zemlju, nekretnine pa

NAŠI DANI

Beograd se želi riješiti Titovih posmrtnih ostataka, Sarajevo se nudi da ih primi

-Danas je Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, objavio kako želi posmrtne ostatke Josipa Broza Tita izmjestiti iz Kuće cvijeća. Uz nacionalističke ispade, historijsku relativizaciju i rehabilitaciju fašista poput Draže Mihajlovića u