Firmi koja je snabdijevala UKC RS-a zabranjena proizvodnja i promet kisika

Firmi koja je snabdijevala UKC RS-a zabranjena proizvodnja i promet kisika

Inspektori Agencije za lijekove Bosne i Hercegovine zabranili su proizvodnju i promet kisika firmi “TGT Tehnogas” u Laktašima, potvrđeno je Faktoru iz Agencije.

Kako su naveli, oni su jučer od 8.30 do 17 sati boravili u ovoj firmi.

– Tom prilikom izvršena je kontrola i konstatovana proizvodnja kisika – naveli su iz Agencije, te dodali da “TGT Tehnogas” nije registrovan za prodaju medicinskog kisika – lijeka, niti za proizvodnju medicinskog kiseonika.

– Sačinjen je zapisnik koji niko iz firme nije želio da potpiše, zbog čega im je usmeno zabranjena proizvodnja i promet kisika – naveli su iz Agencije za lijekove BiH.

Podsjetimo, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković u petak je iznio informacije o nabavci kisika za potrebe Univerzitetko-kliničkog centra RS-a tokom pandemije koronavirusa, a tvrdi da se radi o tehničko-industrijskom, a ne medicinskom kisiku koji je klasifikovan kao lijek.

Stanivuković tvrdi da raspolaže dokumentacijom kako je kisik za UKC nabavljala firma TGT Laktaši čiji je direktor Stanislav Čađo, bivši ministar unutrašnjih poslova RS-a, zbog čega je podnio krivične prijave banjalučkom, kao i Tužilaštvu RS-a.

Nadležni u manjem entitetu negiraju Stanivukovićeve tvrdnje.

Previous Arapović: Dodik mora biti izveden pred sud
Next Džaferović položio cvijeće na skopskom spomen-obilježju žrtvama genocida u Srebrenici

You might also like

NAŠI DANI

U nedjelju studenti pohode bosanski Kraljevski grad Bobovac

  Povodom nekoliko vrlo značajnih događaja u historiji Bosne i Hercegovine, i to krunisanja Bana Tvrtka I Kotromanića, uspostavljanja Kraljevine Bosne, godišnjice smrti kraljice Katarine i povodom nadolazećeg praznika Dana

NAŠI DANI

Advokat Emir Kovačević: Zakon o premjeru i katastru RS krši ljudska prava, podnesena apelacija Ustavnom sudu BiH

Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine podnesena je apelacija na Zakon o premjeru i katastru RS, jer ovaj zakon ograničava pravo na žalbu, čime su narušena ljudska prava utvrđena Ustavom Bosne

NAŠI DANI

Robert De Niro u Sarajevu, posjetio i Tunel spasa

Holivudski glumac Robert De Niro danas je stigao u glavni grad BiH, a nakon ručka u centru grada, glumac je odlučio posjetiti “Tunel spasa”. Posjetio je i Zlatište i Jevrejsko