Sarajevo dobija podršku za OI s Barcelonom te obnovu bob staze na Trebeviću

Sarajevo dobija podršku za OI s Barcelonom te obnovu bob staze na Trebeviću

Grad Sarajevo je dobio podršku za zajednički nastup Barcelone i Sarajeva na Olimpijskim igrama 2030. godine, kao i za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću za potrebe održavanja iste.

Tako je danas odlučeno u Ljubljani na sesiji sa evropskim olimpijskim komitetima u organizaciji Olimpijskog komiteta Slovenije koji slavi 30 godina svog postojanja.

Olimpijski komiteti grupe zemalja Centralne i Istočne Evrope na čelu sa predsjednikom grupe Andrzej Krasnicki, koji je istovremeno i predsjednik poljskog olimpijskog komiteta, su dali punu podršku ideji zajedničkog nastupa.

Predsjednici olimpijskih komiteta zemalja iz regije poput Makedonije, Albanije, Kosova i Slovenije su podržali ideju zajedničkog nastupa, kao i opravdanosti rekonstrukcije bob staze, obzirom da bi je njihove reprezentacije koristile za svoje treninge, a što bi uveliko olakšalo i pripreme za takmičenja.

Njenom rekonstrukcijom, bila bi to jedina bob staza u regionu.

Previous Bosna i Hercegovina tri decenije glavno jelo na meniju Zagreba i Beograda
Next Fotografova smrt povezala Sarajevo i Barcelonu

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Red Bull Cliff Diving u Mostaru: Pobjednici Gary Hunt i Adriana Jimenez

  Pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru nakon vratolomnih skokova sa Starog mosta u Neretvu danas su Britanac Gary Hunti Meksikanka Adriana Jimenez (MEX). Akrobatskim skokovima sa Starog mosta

SPORT

Davis Cup: Teniseri naše zemlje s Meksikom u Širokom Brijegu

DAVIS CUP PRVA SVJETSKA GRUPA BOSNE I HERCEGOVINA-MEKSIKO Bosanskohercegovačka seniorska teniska reprezentacija će 16 i 17 septembra igrati svoj naredni susret prve svjetske grupe ” Davis Cup by Rakuten ”

SPORT

Sejfo Šehović je apsolutno najjači takmičar u svojoj kategoriji: osvojio tri zlata na SP-u u powerliftingu

Naš takmičar osvojio svjetsku titulu u Moskvi, u deadliftu do 72 kg, podigavši 230 kg, bio apsolutno najjači, te trijumfovao u pus fulu. Višestruki svjetski, evropski i balkanski prvak u