Sarajevo i Barcelona 2030: Karić razgovarala sa predstavnicima OKBiH

Sarajevo i Barcelona 2030: Karić razgovarala sa predstavnicima OKBiH

Dva olimpijska i pobratimska grada, Barcelona i Sarajevo, započela su ozbiljne pripreme moguće kandidature za Zimske olimpijske igre 2030.

Uz uspješnu organizaciju ZOI ’84 i sa bogatom olimpijskom kulturom i naslijeđem, zasigurno možemo doprinijeti ideji organizacije zajedničkih igara. 

Tim povodom, danas je upriličen susret gradonačelnice Benjamine Karić sa predstavnicima OKBiH. 

Predsjednik Marijan Kvesić je izvijestio da su čelnici Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine prije tri dana, a u okviru sjednice ANOK-a na Kritu, održali sastanak sa predsjednikom španskog Olimpijskog komiteta Alejandrom Blanco Bravo, koji je dao svoju podršku za ovakvu ideju.

Gradonačelnica je kazala da je već i sama pokrenula niz sastanaka, između ostalog, sa Ambasadom Španije u Bosni i Hercegovini, koja pozdravlja pomenuti projekat.

U konačnici, organizacija još jedne Olimpijade uz rekonstrukciju bob staze na Trebeviću i sportske infrastrukture će doprinijeti, ne samo razvoju vrhunskog sporta, nego i velikom turističkom rastu. 

Podsjetimo, na stazi bi se održavala takmičenja iz tri sporta u više disciplina i to: bob, sanjkanje i skeleton.

Previous Bečki Standard piše o zapadnim diplomatama koji popuštaju antibosanskoj politici
Next Novalić najavio projekte vrijedne oko 16 milijardi BAM u naredne tri godine

You might also like

NAŠI DANI

Smrtnost od COVID-19 u BiH: U RS-u teža situacija nego u FBiH, stopa smrtnosti najmanja u HNK i KS

Prema zvaničnim podacima, u Bosni i Hercegovini su od početka pandemije koronavirusa od posljedica bolesti COVID-19 preminule 6.803 osobe. Stopa smrtnosti u odnosu na broj zaraženih osoba najveća je u

SPORT

Spisak igrača za Eurobasket – Musa i Nurkić predvode Zmajeve

Bosna i Hercegovina kreće u pripreme za FIBA EuroBasket 2022, a glavni trener Adis Bećiragić pozvao je 18 igrača u preliminarni sastav. Uz potencijalni povratak velikana Portland Trail Blazersa Jusufa

NAŠI DANI

Vllasi: Francuzi su Vučića stavili pozadi jer je Srbija počela Prvi svjetski rat

  “Francuska sramota na Dan pobjede u Velikom ratu”, “Pariz više nije grad svjetlosti”, “Sram vas bilo – Francuzi prodali Thaciju mjesto pored Putina”, podsjetimo, naslovi su u beogradskoj štampi