Veliki interes navijača za mečeve Bosne i Hercegovine s Finskom i Ukrajinom

Veliki interes navijača za mečeve Bosne i Hercegovine s Finskom i Ukrajinom

 

Veliki je interes navijača za predstojeće odlučujuće utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Finske i Ukrajine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022”, javlja AA.

Od jutros na prodajnim mjestima u cijeloj Bosni i Hercegovini zabilježene su gužve, posebno u Zenici u kojoj će Bosna i Hercegovina na stadionu ”Bilino polje” ugostiti Finsku 13. novembra te tri dana kasnije Ukrajinu.

Cijene ulaznica za mečeve u kojima će izabranici selektora Ivayla Peteva pokušati osvojiti dovoljan broj bodova za eventualni plasman u play-off iznose 10 KM (južna i sjeverna tribina), 15 KM (istočna) i 20 KM (zapadna).

Iako je ranije najavljeno da će danas biti puštene u prodaju pojedinačne ulaznice, u poslovnicama Centrotoursa navijači su ipak mogli kupiti samo paket ulaznica za oba meča. Iz N/FS BiH su kazali da će pojedinačne ulaznice u prodaju biti puštene naknadno.

Na osnovu ranije odluke nadležnih institucija i pored pandemije koronavirusa i nezadovoljavajućeg broja vakcinisanih osoba u Bosni i Hercegovini utakmice će biti igrane pred punim tribinama.

Za plasman u play-off fudbalerima Bosne i Hercegovine, po svemu sudeći, mogla bi biti dovoljna i četiri boda iz preostalih mečeva.

Na tabeli grupe ”D” kvalifikacija za naredni Mundijal Francuska je prva sa 12 bodova iz šest odigranih utakmica. Ukrajina ima 9 bodova (7 utakmica), Finska 8 (6), Bosna i Hercegovina 7 (6) i Kazahstan 3 (6)

Previous Bespovratnim sredstvima Općina Jajce već šestu godinu podržava mlade u pokretanju vlastitog biznisa
Next Šušnica: Dodik neće sam stati, on se mora zaustaviti

You might also like

SPORT

Veliko priznanje za bosanskog reprezentativca: Višća najbolji fudbaler turske Superlige!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Basaksehira, Edin Višća zvanično je proglašen najboljim fudbalerom turske Superlige za aktuelnu 2018/2019. sezonu, piše Sport1. Biranje najboljeg fudbaleru je prepušteno jednoj od najpoznatijih

SPORT

Lana Pudar u finalu 200m leptir SP za juniore

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastavlja sa nastupima na velikim takmičenjima. Nakon svjetskog seniorskog, Mostarka nastupa na juniorskom SP. Danas je Lana Pudar otplivala svoju kvalifikacijsku utrku na svjetskom juniorskom prvenstvu

SPORT

Sportisti iz ilirskih zemalja među najboljima na Olimpijadi! Ispred samo domaćin OI, Amerika i Kina

Nakon četvrtog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju, najbolje rangirani je domaći Japan. Više medalja od domaće selekcije osvojili su Kinezi i Amerikanci, ipak manje zlatnih. Sportisti iz ilirskih