Građani susramljeni zbog premijera KS koji odmara u Francuskoj. Forto poručio da su ‘izgradili sistem’

Građani susramljeni zbog premijera KS koji odmara u Francuskoj. Forto poručio da su ‘izgradili sistem’

Premijer Kantona Sarajevo i načelnik sarajevske općine Centar, Edin Forto i Srđan Mandić uzeli su odmor od aktuelnih problema u Sarajevu i državi te otišli na skijanje – u Francusku, objavili su danas domaći mediji.

Na medijske članke da se nalazi u Alpama, premijer je objavio da je na odmoru.

Uzeo sam 5 dana godišnjeg odmora. U redovnoj sam komunikaciji sa članovima Vlade i svojim saradnicima. Izgradili smo sistem rada i povjerenja da se bilo čije odustvo ne može odraziti na funkcionalnost Vlade KS pa tako niti na njenu sposobnost da pravovremeno i adekvatno odgovorimo na krize ali i na svakodnevne političke podvale, napisao je Forto. 

Mnogi su ostali u čudu na riječi premijera o ‘izgrađenom sistemu’, a građani podsjećaju premijera da i Sarajevo ima svoje planine i zimske centre.

Previous Sejdić: Rješenje svih problema je građanska Bosna i Hercegovina
Next Greta Ferušić, posljednja Bosanka koja je preživjela Auschwitz, preminula u 98. godini

You might also like

NAŠI DANI

Obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića na 9. globalnom Baku forumu

-Poštovani predsjedniče Aliyev, poštovano rukovodstvo Međunarodnog centra „Nizami Ganjavi“, dragi prijatelji, dame i gospodo! Čini mi posebnu čast biti danas s vama, na otvaranju Globalnog Baku foruma, koji ove godine

NAŠI DANI

Hašimbegović: Imperativ BIHAMK-a je brza i kvalitetna usluga

  Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) je prepoznatljiv automobilski klub  koji građanima pruža usluge u oblasti cestovnog saobraćaja i to je najmasovnija asocijacija motorizovanih građana u Bosni i Hercegovini. Tokom 2018.

NAŠI DANI

Gaza: Izraelske snage upale u bolnicu Al-Shifa, ispituju pacijente

Pod okriljem teške vatre i tenkovskih granata, izraelska vojska izvršila je raciju u glavnim zgradama bolnice Al-Shifa – odjelu hitne pomoći, odjelu hirurgije i porodilištu. Izraelski vojnici pretražuju sobu po