Čelnici novinskih agencija iz cijele Evrope obišli znamenitosti Sarajeva

Čelnici novinskih agencija iz cijele Evrope obišli znamenitosti Sarajeva

Protekle sedmice FENA je bila domaćin proljetne konferencije i godišnje skupštine Evropske asocijacije novinskih agencija (EANA). Direktori vodećih agencija iz većine evropskih zemalja proveli su u Sarajevu tri dana, a osim radnog programa, bila je to prilika da se upoznaju i s bogatim kulturno-historijskim naslijeđem Sarajeva, odnosno Bosne i Hercegovine.

FENA je u suradnji s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo organizirala obilazak grada, kako bi čelnicima novinskih agencija iz cijele Evrope što više približili sve ono što u ovaj grad privlači veliki broj turista iz cijelog svijeta.

Direktor belgijske novinske agencije (Belga) Patrick Lacroix kazao je da je Sarajevo vrlo lijep i inspirativan grad te da predstavlja raskrsnicu Evrope. Predsjednik Evropske alijanse novinskih agencija (EANA) i direktor austrijske agencije APA, Clemens Pig istakao je da ga je posebno dojmilo arhitektonsko remek dijelo sarajevske Vijećnice u kojoj je bio priređen i doček učesnicima konferencije.

FOTO FENA /Amer Kajmović

Previous Godišnjica zločina u Zaklopači: Gotovo identična sudbina stanovnike Zaklopače je zadesila i 1942.
Next Bosanska teniserka na turniru u Francuskoj pobijedila favorizovanu Amerikanku, osvajačicu US Opena

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Duvanjsko polje i čarobna rijeka Šujica (VIDEO)

Jedna od najkrivudavijih rijeka na svijetu nalazi se u Bosni i Hercegovini. To je rijeka Šujica koja protiče Duvanjskim poljem. Pogledajte video – Dron.ba za N1

TURIZAM

Uskoro će Sarajevo biti povezano sa tri nove aviolinije

Na osnovu Javnog poziva za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo koji je 28.11.2023. godine raspisala Turistička zajednica Kantona Sarajevo sa ciljem razvoja turizma, uspostavljanja novih destinacija i povećanja broja

TURIZAM

Turisti iz regiona u glavnom bosanskom gradu: Baš je prelijepo. Pun je grad – Sarajevo je!

Baščaršija, srce Sarajeva, danas je bila ispuljena gostima. Turisti iz raznih država, prednjače oni iz regiona. Svi imaju lijepe riječi za glavni grad Bosne i Hercegovine. Videoprilog Hayat TV.