Medicinski univerzitet u Beču će biti strateški partner ASA bolnice u Sarajevu

Medicinski univerzitet u Beču će biti strateški partner ASA bolnice u Sarajevu

ASA grupacija pokrenula je projekt izgradnje prve privatne opće bolnice u Bosni i Hercegovini.

Izgradnjom stručnih partnerstava sa renomiranim međunarodnim zdravstvenim ustanovama, ASA grupacija želi osigurati uspješno poslovanje ASA bolnice i pružanje zdravstvene usluge zasnovane na EU standardima.

Tim povodom danas je u Gradskoj Vijećnici potpisan ugovor o saradnji između ASA bolnice i Međunarodnog Medicinskog Univerziteta u Beču. Ugovor su potpisali direktor projekta ASA bolnice Rasim Jusufović i direktor međunarodnih odnosa Medicinskog Univerziteta u Beču i i šef Odjela radiološke dijagnostike Opće bolnice Beč Christianu J. Herold.

Međunarodni medicinski univerzitet u Beču će biti strateški partner ASA bolnici u oblastima razvoja sistema upravljanja kvalitetom i sigurnosti po najvišim međunarodnim standardima, kontinuiranoj edukaciji kadra u ASA bolnici i Općoj bolnici Beč, te kliničkom upravljanju ASA bolnicom.

– Izgradnja bolnice se odvija prema utvrđenim planovima. Želimo izgraditi sistem kvaliteta i sigurnosti u bolnici na najvišim standardima, te kreirati sveobuhvatan program edukacije za naše uposlenike, a koje će mentorirati doktori iz Beča. Pokušat ćemo da kreiramo ozbiljnu platformu na kojoj će naši mladi naučnici sarađivati sa kolegama iz Beča, biti u mogućnosti da prezentuju svoja dostignuća, a Medicinski univerzitet u Beču će u potpunosti preuzeti kliničko upravljanje našom bolnicom, što znači da će ključni medicinski kadar u našoj bolnici doći iz Opće bolnice Beč – izjavio je Jusufović.

U toku su radovi na konstrukciji objekta, a završetak gradnje i otvaranje ovo visokokvalitetne i tehnološki napredno opremljene zdravstvene ustanove za pacijente planirano je u zadnjem kvartalu naredne godine. Bolnica će biti smještena na sedam spratova, sa kapacitetom 180 bolničkih kreveta, deset operacionih sala i osigurat će radna mjesta za oko 400 uposlenika.

Herold ističe da mu je drago što će Bosna i Hercegovina dobiti prvu privatnu bolnicu koja će kvalitetom parirati svjetskim zdravstvenim ustanovama i što će Međunarodni Medicinski Univerzitet u Beču biti partner u ovom projektu.

– Rado ćemo svoju ekspertizu, iskustva i znanje prenijeti kolegama u Bosni i Hercegovini i biti strateški partner jačanja i podrške bh. zdravstvenom sektoru. Nadamo se da će ova bolnica dostići najviše standarde kvalitete u svijetu. Dogovorili smo edukaciju bh. zdravstvenih radnika u Beču i zahvalni smo što se ASA odlučila za nas kao strateškog partnera. Uvjeren sam da će ovaj projekt uspjeti – kazao je Herold.

Pored savremene i efikasne zdravstvene usluge, jedan od ciljeva ovog projekta je kreirati okruženje za obrazovanje i usavršavanje mladih ljudi u oblasti zdravstva, kroz najbolje uslove za edukaciju unutar ustanove i saradnju sa bh. i međunarodnim univerzitetima.

Ova jedinstvena zdravstvena ustanova imat će najsavremeniju opremu i vrhunske stručnjake, nudit će visokokvalitetnu njegu, sofisticirane specijalističke i dijagnostičke usluge gdje je pacijent uvijek na prvom mjestu. Imat će fokus u radu s pacijentima na prevenciji bolesti, brzoj dijagnostici i rutinskom izvođenju složenijih operativnih zahvata, uz efikasne i brze usluge dostupne 24 sata svim građanima Bosne i Hercegovine.

Izvor: Agencije

Previous Magoda: Sarajevo puno turista, očekujemo najbolju ljetnu sezonu
Next Feđa Dudić novi šef stručnog štaba FK Sarajevo

You might also like

ZDRAVLJE

Bh. pčelari počinju sa proizvodnjom pčelinjeg otrova – lijek koji uništava i ćelije raka

„Već decenijama pčelari iz Hercegovine proizvode meda, ali proizvodnja pčelinjeg otrova je nešto novo u Bosni i Hercegovini. To je vrlo zahtjevan proces, ali cijena proizvoda je vrlo visoka, 40.000

NAŠI DANI

Nema dokaza za širenje koronavirusa putem hrane

Evropska agencija za sigurnost hrane (EFSA) zvanično je potvrdila da nema dokaza za širenje novog koronavirusa putem hrane. Svakako se preporučuje osobama koje dolaze u kontakt s hranom, koje pripremaju

Ekonomija/Biznis

VIDEO – Izgradnja prve privatne bolnice u Sarajevu

Izgradnja bolnice, odvija se prema utvrđenom terminskom planu. Otvaranje ove visokokvalitetne i tehnološki napredno opremljene zdravstvene ustanove za pacijente planirano je u zadnjem kvartalu ove godine. Bolnica će biti smještena