Stanovnicima Istočnog Sarajeva bit će dopremljena voda iz Sarajeva

Stanovnicima Istočnog Sarajeva bit će dopremljena voda iz Sarajeva


Kako je kazao ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović, na tom području pojavio se problem sa nedostatkom vode usljed velikih suša i smanjenog dotoka pitke vode sa izvorišta.

Zbog toga su iz Komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija A.D. Istočno Sarajevo od resornog Ministarstva i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća JKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo  zatražili su pomoć u vidu isporuke vode za piće.

“KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo je kao i prošle godine izašlo u susret i građanima Istočnog Sarajeva. Bunari u Sarajevskom polju su puni što znači da su gubici u sistemu smanjeni, a to je rezultat pravovremenog otklanjanja kvarova i rekonstrukcije cjevovoda u sklopu kredita EBRD-a”, kazao je ministar Hadžiahmetović.

Ministar je građanima KS poručio da i pored velike suše, redukcija vode neće biti, te da je kvalitet vode u skladu sa propisanim normama i standardima.

Previous Stotine ruža pušteno niz Drinu povodom godišnjice zločina nad Bošnjacima u Foči
Next Turizam u Hercegovini: Dominiraju gosti iz regije, Saudijske Arabije i Turkiye

You might also like

NAŠI DANI

Podignuta optužnica protiv šest osoba za genocid u Srebrenici

(Patria) – Tužilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv RISTIĆ LAZARA zv. ,,Lazo”, rođenog 1958. godine u Zvorniku, državljanina BiH,MIHAJLOVIĆ MLADENA zv. ,,Mlađo”, rođenog 1973.

NAŠI DANI

Novi američki ambasador u našoj državi: Murphy predao akreditive Komšiću

Novi američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy predao je danas akreditive predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću. Murphy je iskusni diplomata sa 30-godišnjim iskustvom. Prije nego što je otišao na

NAŠI DANI

Vojvođanska partija traži Republiku: Sava i Dunav kao granice

Predsjednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić izjavio je danas da Novi Beograd i Zemun treba da budu “samostalni vojvođanski gradovi” jer su Sava i Dunav “prirodne i historijske granice teritorijalnog identiteta