Trideset godina Sile nebeske

Trideset godina Sile nebeske

Jučer su u Bihaću održane centralne aktivnosti višednevnog programa kojim je obilježena 30. godišnjica formiranja Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Nakon prijema za ratne komandante organiziran je obilazak gradskih mezarja i groblja i spomen obilježja te odata počast poginulim braniteljima BiH.

Upriličena je i svečana akademija posvećena Sili nebeskoj, 5. armijskom korpusu i časnom ratnom putu njegovih pripadnika a, u okviru centralnog dijela manifestacije organizovan je obilazak budućeg Muzeja Drugog pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, čija je izgradnja u finalnoj fazi.

Program obilježavanja prvi put je uključio i zajednički performans brojnih građana, učenika i nekadašnjih boraca Petog korpusa, na Gradskom stadionu u Bihaću, a jučerašnji dan sadržajno je završio izložbom ratnih fotografija autora Halida Alijagića.

Nosilac organizacije obilježavanja 30. godišnjice formiranja 5. korpusa AR BiH bila je RTV Bihać a pod pokroviteljstvom Vlade USK.

– Ponosni smo što smo iz Krajine, koja je iznjedrila 5. korpus, poručio je premijer USK Mustafa Ružnić.

FOTO

VIDEO

Previous KCUS: Složenom operacijom spašena funkcija šake kod mlađeg pacijenta
Next Terzo: Vlada FBiH dnevno osigurava milion maraka za boračku populaciju

You might also like

NAŠI DANI

Skandalozna politika zvaničnika Slovenije prema cjelovitosti Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je danas da je predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor, prilikom nedavne posjete Bosni i Hercegovini, na susretu s članovima Predsjedništva BiH rekao da su

NAŠI DANI

U Sarajevu obilježena 31. godišnjica formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine

Polaganjem cvijeća na Šehidskom mezarju Kovači i odavanjem počasti poginulim borcima i šehidima obilježena je 18. godišnjica 2. pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) i 31. godišnjice

NAŠI DANI

Drašković: Srbija bira; u NATO savezu, za stolom, ili da bude – na meniju

  Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je da većina ljudi u Srbiji ne zna da će sve nesporazume i moguće sukobe na Kosovu, u Bosni, u Makedoniji