Mundijal – Sandžak navija za Maroko

Mundijal – Sandžak navija za Maroko

Ljubitelji fudbala u Novom Pazaru, najvećem gradu srbijanske regije Sandžak, izvjesili su zastavu Maroka čime su jasno pokazali za koga navijaju u polufinalnim utakmicama Svjetskog prvenstva u Kataru, javlja AA.

– Pobjede nad Španijom i Portugalom i historijski uspjeh doveli su do toga da u Novom Pazaru ljubitelji fudbala navijaju da Maroko postane novi osvajač Svjetskog prvenstva.

Tako je danas nepoznata grupa ljubitelja i navijača reprezentacije Maroka u Novom Pazaru na Novopazarskoj tvrđavi poznatoj kao “Bedem” okačila zastavu Maroka, dugačku više od sedam i široku više od pet metara, kako bi poslali poruku podrške pred sutrašnji polufinalni meč koji Maroko igra protiv aktuelnog prvaka svijeta, reprezentacije Francuske.

Novopazarci s kojima smo razgovarali jednoglasni su u tome koga podržavaju i za koju reprezentaciju navijaju u polufinalnim mečevima Svjetskog prvenstva u Kataru.

“Za Maroko se ne navija samo zato jer su naša braća po vjeri, već i zato što su tako dobar tim. Kod njih nema sujete, to je ekipa i vjerujem da će ih nagrada za sve što su prikazali stići najprije u polufinalu s Francuzima, a potom i u finalu vjerujem s Hrvatskom. Moji prijatelji na društvenim mrežama i ja ovih dana masovno dijelimo sadržaje u vezi reprezentacije Maroka. Baš su nas sve kupili onim što su na terenu i van njega. Navijamo srcem za Maroko”, rekao je Novopazarac Dženis Hoćanin.

Njegov sugrađanin Amer Crnovšanin smatra da su hit Mundijala.

“Reprezentativci Maroka postali su simbol pravih vrijednosti i borbe za Palestinu. Njihovi rezultati posljedica su discipline i igre postignute uz pomoć trenera Valida Regraguia. Sve je fascinantno u vezi s njima, ogromna podrške navijača i porodice. Njima titula nije daleko. Mislim da 95 posto sportske javnosti i ljubitelja fudbala u Novom Pazaru navija za momke iz Maroka”, rekao je Crnovršanin.

Mervan Halitović nije vjerovao da Maroko može dalje nakon utakmica u grupi, ali da su prava senzacija.

“Pokazali su mnogo toga u igri, ali i u odnosu prema timu, zemlji, navijačima, porodicama… Navijam za njih da osvoje titulu”, rekao je Halitović.

Prvo polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru igraju večeras u 20 sati Argentina i Hrvatska.

Drugi polufinalni meč u kom se sastaju Francuska i Maroko igra se u srijedu na stadionu Al Bayt s početkom u 20 sati.

(MiruhBosne/AA)

Previous Džaferović: Ako ubijede HDZ da u Ustav upišemo da klubovi naroda nisu bitni, onda im eto vlasti
Next Golob: Bosna i Hercegovina je bila najveća žrtva agresije zato trebamo pokazati da je u EU nismo zaboravili

You might also like

SPORT

Povrijeđeni Kolašinac došao na trening kako bi pružio podršku saigračima

Službeni trening pred meč sa Ukrajinom održao je večeras naš „A“ tim fudbalske selekcije Bosne i Hercegovine u Kampu FK Sarajevo na Butmiru. Bez obzira na to što zbog povrede

SPORT

‘Ova medalja zaista jeste posebna i daje mi veliki motiv’

Nakon osvojenog 3. mjesta (200m leptir) na SP u velikim bazenima – što je prva medalja za Lanu Pudar i našu zemlju na ovom nivou (Lana ima bronzu i sa

SPORT

Ambešković prvi predstavnik naše države na prestižnoj svjetskoj smotri najsnažnijih

Bosna i Hercegovina će po prvi put u svojoj historiji imati predstavnika na najprestižnijem takmičenju za najsnažnijeg čovjeka na svijetu, The World Strongest Man, koje će ove godine biti održano