Vučić u parlamentu Srbije: ‘Ovakve divljake nisam vidio’

Vučić u parlamentu Srbije: ‘Ovakve divljake nisam vidio’

U Skupštini Srbije danas je nakratko prekinut rad, jer je nakon verbalnog sukoba između dijela opozicije i predsjednika Srbije Aleksadra Vučića, umalo došlo i do fizičkog obračuna.

U jednom trenutku, poslanici Novog DSS-a i Narodne stranke ustali su, a ispred njih su se našli i poslanici Srpske napredne stranke pa je došlo do međusobnog koškanja.

Predsjednik Skupštine Vladimir Orlić optužio je lidera novog DSS Miloša Jovanovića da je htio fizički da napadne Vučića, a nekoliko puta je pozvao poslanike Narodne stranke, Nove DSS, Dveri i Zavetnika da se vrate na svoja mjesta, dok poslanike ASNS-a nije opominjao.

Poslije nekoliko minuta, Vučić je nastavio da govori i da poziva Srbe sa Kosova da čuju kako opoziciji nije stalo do njih, dok su opozicionari nastavili da izvikuju parole o izdaji.

Vučić ih je nekoliko puta nazvao kukavicama i huliganima, i dodao da je sreća što “takve kukavice ne vode Srbiju”.

Poslanike Miloša Jovanovića, Bosrilsava Novakovića i Boška Obradovića nazvao je lopovima i izneo niz uvreda na njihov račun.

Paralelno sa Vučićem, i Orlić je dobacivao sa mjesta predsedavajućeg, tako da se ne može dobro čuti šta ko govori.

Atmosfera u skupštini se usijala kada su poslanici dijela opozicije ustali i uz povike “Izdaja, izdaja!”, “Ne damo Kosovo!” i “Ua, ua!”, prekinuli govor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Vi ste Kosovo dali! Mi branimo Kosovo od takvih kao što ste vi! Sram vas bilo lažovi jedni!”, povikao je predsjednik te zemlje.

Vučić je optužio opoziciju da je najviše aplaudirala na pominjanje imena bivšeg predsjednika Srbije, Vojislava Koštunice, i počeo da čita imena Albanaca koji su u njegovo vrijeme pušteni iz zatvora.

U jednom trenutku ton prenosa bio je isključen čak i za novinare koji izvještavaju iz Doma Narodne Skupštine.

Incidentu je prethodio govor lidera Dveri Boška Obradovića koji je pozvao na odbijanje francusko-njemačkog plana da time, kako je naveo, “spriječe predsjednika da izda Srbiju”.

Agencija Beta sve je nazvala ‘tučom u rijalitiju’…

(Agencije/MiruhBosne)

Previous Berlinski omaž Dževadu Karahasanu
Next Kompanija Lykos Balkan Metals otkrila zlatne žice ispod opštine Jezero

You might also like

NAŠI DANI

S jedne strane ulice ljudi hodaju napolju, slobodni. S druge gledaju kroz prozor..

Priča iz sarajevskog naselja Dobrinja.. Ulica tamo dijeli naselje u kojem su jedni na balkonima i prozorima, a drugi napolju. Video: FTV

NAŠI DANI

Ambasadi u Kairu javilo se 23 bosanskih državljana iz Gaze. Izrael onemogućava prolaz humanitarne pomoći, dok nastavlja bombardovanje

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine obavještava javnost o poduzetim mjerama po pitanju evakuacije naših državljana iz prostora Gaze: Ministarstvu vanjskih poslova BiH, tačnije Ambasadi BiH u Kairu, do sada

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Presuda Ratku Mladiću donosi nove činjenice za reviziju

Do kraja sedmice pravni tim Bosne i Hercegovine na čelu sa Sakibom Softićem trebao bi uputiti zahtjev za reviziju presude Međunarodnog suda pravde. Što će sadržavati bosanskohercegovački zahtjev za reviziju