‘Samo onaj ko je slijep kod očiju ne vidi šta se zapravo dogodilo’

‘Samo onaj ko je slijep kod očiju ne vidi šta se zapravo dogodilo’

Profesor na Sarajevskom Univerzitetu Vahidin Preljević prokomentarisao je aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji…

Nadovezao se na komentar Irfana Čengića te kazao:

-Nema se šta dodati ovome smislenom komentaru Irfana Čengića, iako je malo zakasnio. On pogađa suštinu problema kad kaže da je Schmidtovim odlukama HNS faktički zacementiran u Ustavu, da su (HDZ-)blokade tek sad moguće unedogled, i da su multietničke stranke obesmišljene.

Shvaćam i njegov zazor od etiketiranja: i mene su etiketirali, iako u životu nisam niti glasao za SDA niti imao niti želio imati bilo kakvu korist ni od ove niti neke druge stranke. Etikete lijepe najčešće oni koji su do jučer bili u SDA ili su se njom prilično okoristili.

No, samo onaj ko je slijep kod očiju ne vidi šta se zapravo dogodilo: FBiH je izručena na upravljanje Hrvatskoj, kao što se državnost BiH u cjelini sve više pretvara u kondominij Beograda i Zagreba. A od građanske demokratije u BiH po zapadnim standardima smo sada još dalje.

Previous Akademik Rešid Hafizović: Isprosjačena i sluganska vlada
Next U Neretvi otkrivene nove vrste, potvrđen insekt nazvan 'Baeoura neretvaensis'

You might also like

RIJEČ

Pargan: ‘Oni su u sve pore bosanskog društva ušli, samo sa jednim ciljem: da razvale Bosnu’

-Oni nisu ušli u državne institucije, da bi ojačali Državu, učinili je funkcionalnom i ugodnom za život ljudi. Ušli su da bi je iznutra paralizovali. Onako kao su je paralizovali

BAŠTINA

Emir Medanhodžić: Svijest o državi je kroz kulturnu baštinu

Fondacija “Čuvari baštine – Bassania” osnovana je s ciljem razvijanja svijesti o značaju kulturne baštine, ali i da bi radili na sprečavanju uništenja, oštećenja ili otuđenja kulturnih dobara, te na

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

JA, DIJETE LOGORAŠA

I opet. Ista galama i dreka. Pogledah na sat, pola dva. Noćas je malo uranio, jer obično mu košmari dolaze kasnije, tamo nekad pred zoru. “Nee…“, „bježi Avdo…“ „…ne pucaj…“.