Mnogima izgleda kao Cvijet Srebrenice. Na šta vas podsjeća oblik grada koji je pao u Srbiji?

Mnogima izgleda kao Cvijet Srebrenice. Na šta vas podsjeća oblik grada koji je pao u Srbiji?

Grad koji je danas ,, pao,,  na nekoliko mjesta u Srbiji, zbog svog neobičnog oblika koji podsjeća na cvijet, izazvao je  reakcije na društvenim mrežama.

Ova pojava, koja je svojom bisernom bojim i konturom podsjetila korisnike interneta na simbol Cvijeta Srebrenice, brzo je postala glavna tema  na mrežama.

Cvijet Srebrenice je simbol genocida koji je sprovela srpska vojska nad Bošnjacima.

Inače, nevrijeme  popraćeno jakom olujom i ovim gradom, pogodilo je teritoriju grada Čačka, te susjedna  mjesta poput kablarskih sela, Ježevice, Viljuše, Vape, Zablaća i Trnave, javlja Rtv Novi Pazar. Veliki grad je nanio ogromnu štetu, posebno poljoprivrednim usjevima, čime su seljaci i stanovnici ovih područja suočeni s teškim gubicima.

(Rtv Novi Pazar / MiruhBosne)

Previous Kako su Kosovari doskočili srbijanskoj vojnoj mašineriji
Next Sestre Samardžić: Aleksandri zlato, Anđeli srebro na Evropskom univerzitetskom judo prvenstvu

You might also like

NAŠI DANI

Norwegian Air Shuttle obnovio liniju Sarajevo – Stockholm

Aviokompanija Norwegian Air Shuttle je nakon godinu i pol dana pauze ponovo uspostavila avioliniju između Sarajeva i Stockholma. Letovi će se odvijati dva puta sedmično i to utorkom i subotom.

NAŠI DANI

Na Dan općine Banovići položen kamen temeljac za izgradnju regionalne sanitarne deponije „Eko-Sep“

Mnogobrojne delegacije sa različitih nivoa vlasti, danas su uveličale manifestacije kojima je obilježena 25. godišnjica od oslobođenja cijele teritorije opštine Banovići. Ove godine je 10. septembar Dan općine Banovići zbog

NAŠI DANI

“Karta sjećanja – Sarajevske ruže 1992 – 1995”

Prepoznavajući dokumentarno-historijsku i simboličku vrijednost “Sarajevskih ruža”, važnih u kolektivnoj memoriji i identitetu grada, JU Zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, od početka dvijehiljaditih godina kontinuirano ih je