Jedinica privremenog sastava Oružanih snaga BiH u Sloveniji proglašena najproduktivnijom

Jedinica privremenog sastava Oružanih snaga BiH u Sloveniji proglašena najproduktivnijom

Jedinica privremenog sastava Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koja se od 14. augusta 2023. godine nalazi u humanitarnoj misiji, odnosno u pomoći civilnom stanovništvu ugroženom od posljednjih poplava u Republici Sloveniji, ovih dana proglašena je najproduktivnijom jedinicom u misiji.

Jedinica je angažirana na sanaciji korita rijeke Meže u općini Preljevo i ovih dana je pojačana sa inžinjerijskom mehanizacijom. Nesebičnim angažmanom pridobili su povjerenje i podršku kako lokalnog stanovništva i civilnih struktura vlasti tako i kolega iz drugih zemalja.

Nakon što su predstavnici lokalne zajednice, koji imaju koncesiju za upravljanje rijekom Meže, izvršili kontrolu nad izvršenim radovima na dijelu riječnog korita ove rijeke, izvan rejona angažiranja naše privremene jedinice, isključivo su tražili angažman naših pripadnika za potpuni završetak radova zbog izuzetnog povjerenja.

U skladu sa pravilima upotrebe resursa u ovoj humanitarnoj misiji, jedinica privremenog sastava OS BiH angažirana je i na preostalim aktivnostima oko uređenja korita rijeke Meže, koje su uspješno realizirane na obostrano zadovoljstvo.

Najodgovorniji predstavnici civilnih autoriteta u Republici Sloveniji su iskazali visok stepen zahvalnosti i respekta prema našim pripadnicima. Tako su ambasador Republike Slovenije u BiH, Nj.E.  Damjan Sedar, zamjenik gradonačelnika općine Ravne na Koroške gospodin Andrej Erjavec i direktor Civilne zaštite ove općine Branko Kaker, 27. augusta organizirali prijem za pripadnike naše jedinice.

Tom prilikom, zvaničnici su se zahvalili i odali priznanje svim pripadnicima Jedinice privremenog sastava OS BiH za izuzetnu požrtvovanost i nesebični doprinos na pomoći ugroženom stanovništvu od poplava – navedeno je iz MO BiH.

Podsjećamo da su i pripadnici civilne zaštite iz naše zemlje, timovi za zaštitu i spasavanje, učestvovali u saniranju posljedica nedavnih poplava u Republici Sloveniji

Previous Građani zadovoljni postavljanjem spomenika znamenitom bosanskom kralju, preporučuju podizanje spomenika Kulinu banu
Next Mladi poduzetnici iz Usore u čast bosanskom vladaru Kulinu lansirali robni brend

You might also like

NAŠI DANI

Pehar ugovore za nabavku vakcina trebao potpisati danas – zašto nije?

Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH, ne želi potpisati nabavku vakcina za potrebe Federacije. Tačni razlozi nisu poznati, ali se spekulira kako se Pehar navodno plaši krivične odgovornosti?!

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Žrtve i svjedoci genocida: Sramna odluka Suda o puštanju na slobodu osumnjičenih za genocid

 Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa” ocijenili su sramnom odluku Suda BiH o puštanju na slobodu šest osumnjičenih za genocid nad Bošnjacima, nakon pada

NAŠI DANI

Dopemljeno 40.800 vakcina AstraZeneca

Više od 40.000 vakcina AstraZeneca dopremljeno je danas na Međunarodni aerodrom Sarajevo.  Dušan Kojić, pomoćnik ministrice civilnih poslova Bosne i Hercegovine, precizirao je putem Twittera da je novih 40.800 vakcina došlo