Brazilski Jiu-Jitsu – četiri medalje za bosanske borce s takmičenja u Brazilu

Brazilski Jiu-Jitsu – četiri medalje za bosanske borce s takmičenja u Brazilu

Nevjerovatan dan za brazilski Jiu-Jitsu u Bosni i Hercegovini!

-Naši borci Belmir Ahmespahic i Mahir Zuka su danas ispisali historiju na tatamiju i donijeli mnogo radosti našem Brotherhoodu! – obavijestili su iz BJJ Brotherhood Sarajevo.

Belmir Ahmespahic je osvojio zlato u kategoriji ADULT/MALE/PURPLE/SUPER HEAVY nakon fascinantnog pohoda koji je uključivao čak tri pobjede! U dvije od tih borbi, njegovi protivnici su predali, dok je u finalu odnio pobjedu na bodove.

Pored toga, u Absolute kategoriji imao je dvije pobjede i uzeo bronzanu medalju!

Mahir Zuka je također briljirao, ostvarivši dvije borbe u kojima je pokazao izvanrednu tehniku. U prvoj borbi je pobijedio predajom protivnika, dok je u finalu, nažalost, izgubio na bodove.

Hvala svima na podršci i zajedno ćemo nastaviti ostvarivati velike ciljeve i pisati nove stranice u historiji našeg kluba.

Čestitke Belmiru i Mahiru na ovim izvanrednim uspjesima!

Prije takmičenja Brasileiro Jiu-Jitsu Campeonato NO, prošle sedmice, Mahir Zuka je osvojio srebrenu medalju na Sul-Americano takmičenju.

-Vratiti se sa 4 medalje iz zemlje koja je kolijevka ovog sporta je historijski podvig koji će se pamtiti zauvijek!, ističu iz BJJ Brotherhood.

Previous Kosovski ministar: 6 ranjenih terorista nalazi se na liječenju u novopazarskoj bolnici
Next Morbidno: Isječenu košarkašku loptu bacili ispred kuće Edina Salaharevića, svirepo ubijenog najboljeg mladog košarkaša bivše države

You might also like

SPORT

U18 Eurobasket: Bosna pobijedila Sloveniju i izborila četvrtfinale

U neizvjesnoj utakmici osmine finala Evropskog prvenstva juniorska košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine savladala je Sloveniju i plasirala se u četvrtfinale. 65:59 bio je konačan ishod ovog susreta na EP-U

SPORT

Intervju: Amel Tuka, treći najbrži bijelac u historiji

  Fokus svjetske sportske javnosti posljednjih mjeseci postao je mladi bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka koji ističe kako je osvajanje prvog mjesta na Dijamantskoj ligi u Monacu ove godine bio očekivani redoslijed

SPORT

Adnan Ćatić u lovu na šesti naslov svjetskog prvaka u boksu

Adnan Ćatić, peterostruki svjetski prvak svijeta u boksu, ponovo ulazi u ring. Prvi put nastupa pod zastavom Bosne i Hercegovine!!! Razgovor za DW.