SDA predstavila novu parlamentarnu većinu u ZDK-u

SDA predstavila novu parlamentarnu većinu u ZDK-u

Predstavnici nove parlamentarne većine u Zeničko-dobojskom kantonu, ovog puta okupljene oko Stranke demokratske akcije, potpisali su danas Programske principe partnerskog djelovanja na području tog kantona za period 2023.-2026. godina.

Novu većinu će zasad činiti 20 od 35 zastupnika u Skupštini ZDK – 11 zastupnika SDA, tri zastupnika Demokratske fronte, koja je i dio još uvijek aktuelne vlasti, zatim dva zastupnika Saveza za bolju budućnost, jedna zastupnica Narodnog evropskog saveza te samostalni zastupnici Ivo Tadić (bivši član Hrvatske demokratske zajednice BiH), Alen Kapković i Amela Granić (bivši članovi Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad).

Videoprilog FTV.

Previous Bronza za Lanu Pudar na Svjetskom kupu u Berlinu!
Next Cvijanović i Dodik otputovali u Ankaru kod Erdogana

You might also like

NAŠI DANI

Psi demineri iz Bosne i Hercegovine spašavaju živote širom svijeta

Ovo je priča o psima koji su u posljednjih nekoliko godina spasili stotine života širom Bosne i Hercegovine, ali i svijeta. Psi demineri – njih oko 530 obučavanih u blizini

NAŠI DANI

Halilagić: Za opremanje policije u TK izdvojeno 14,3 miliona KM

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić kazao je da je vlast u tom kantonu u prošloj i ovoj godini pokrenula velika ulaganja u opremanje policije te je u budžetu za 2023.

NAŠI LJUDI

U SAD-u preminuo dr. Asaf Duraković, jedan od najvećih stručnjaka za osiromašeni uranij

U SAD-u je preminuo Stočanin dr. Asaf Duraković, jedan od najvećih stručnjaka za osiromašeni uranij, pukovnik američke vojske i naučnik s brojnim doktoratima. Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera