Arsenal oružja kod rukometaša iz Ljubuškog, bivšeg hrv. reprezentativca

Arsenal oružja kod rukometaša iz Ljubuškog, bivšeg hrv. reprezentativca

Ljubušak Denis Buntić, poznato ime iz svijeta rukometa, našao se u centru skandala u vezi nelegalnog posjedovanja oružja i nasilja u porodici.

“Svi smo u šoku. Da je bilo ko drugi na njegovom mjestu, on bi ostao u pritvoru. Tu su oružje, nasilje pred maloljetnim djetetom pod utjecajem droge i alkohola”, kazala je za Bljesak.info Klara Buntić, supruga, nakon što je Denis pušten na slobodu.

Prepričala je napad te naglasila kako je u jednom trenutku “zatvorila oči i rekla šta bude, bude”. Javno je odlučila progovoriti o svemu jer strahuje za vlastiti život.

“Da je bilo koji sud bio Livno, Mostar, Široki Brijeg…to bi bilo osuđeno. To su četiri zolje, to su automati, bombe, kalašnjikovi. To je arsenal oružja u kući. Da je imao vremena doći do njega, on bi mene ubio. On je mene odlučio ubiti. Okrenuo se samo na sekundu što sam ja iskoristila za bijeg kroz balkonska vrata. Da nisam pobjegla bila bih mrtva na licu mjesta”, ispričala je Klara.

Ističe kako je razočarana činjenicom da je slučaj dodijeljen Općinskom sudu u Ljubuškom. “Zašto nisu pročitali činjenice da mu majka radi na sudu. I to je greška”, navodi Klara. Nada se kako će pod utjecajem javnosti doći do promjene suda i konačno prave odluke. “On je na kavi, a učinio je monstruozno djelo”, navela je.

Osvrnula se i na navode pojedinih portala o nasilju te potvrdila kako je pet godina trpila porodično nasilje. “On ima 160 kg, a ja 50. Nemoguće je da se čovjek odbrani, da čovjek stane i postavi se. Kada u njemu proradi zlo nakon alkohola i droge to je neprepoznatljiv čovjek”, ispričala je za Bljesak.info.

Dodala je kako su joj nakon prijave kazali kako će Buntić biti u zatvoru minimalno 5-6 mjeseci te nije mogla ni prepostaviti kako će on već u subotu biti na slobodi. Ujedno, postoji i audiozapis nasilja te tvrdi kako su sve osobe koje su ga poslušale zgrožene brutalnošću napada. 

Podsjetimo, Denis Buntić je osumnjičen za kazneno djelo nasilje u porodici i nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih stvari. “Prijedlog za pritvor je podnesen zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke i opasnosti da će ponoviti kaznena djela” , potvrđeno je ranije za Bljesak.info iz Tužiteljstva Kantona Zapadnohercegovačkog.

Denis Buntić se od dugogodišnje reprezentativne karijere, igrajući za susjednu Hrvatsku, oprostio 2018. godine.

(MiruhBosne/Bljesak)

Previous Historija se ponavlja: Bosanski teniseri u finalu turnira u Rumuniji, drugu godinu zaredom
Next Policija Kosova ubila više napadača, ostali pod opsadom

You might also like

NAŠI DANI

DF: Neka Hrvatska pomogne Aluminij ukradenom strujom od Buškog jezera

-Demokratska fronta poziva Vladu Republike Hrvatske koja u vlasništvu Aluminija d.o.o Mostar sa 12 posto dionica da odmah izdvoji sredstva za Aluminij s obzirom da koristeći vodu iz akumulacije Buškog

NAŠI DANI

Vučić: Bosna i Hercegovina uvela sankcije Rusiji, ali Dodik nije kriv, nisu ga ni pitali

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se Srbija nije pridružila nijednoj od 23 EU deklaracije protiv Rusije. Vučić je izjavio i da je Bosna i Hercegovina uvela sankcije

NAŠI DANI

Velika zastava iz Maglaja na obilježavanju Dana državnosti u Zürichu

Radnici maglajske kompanije Bontex na čijem je čelu Senajid Husić napravili su najveću zastavu Bosne i Hercegovine koja će se pojaviti na tlu Zapadne Evrope. Zastava Bosne i Hercegovine veličine