Bećirović razgovarao sa Ramom o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu

Bećirović razgovarao sa Ramom o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu

 Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je sa premijerom Republike Albanije Edijem Ramom o odnosima dvije zemlje, kao i o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu.

Bećirović je naglasio da država Bosna i Hercegovina podržava Berlinski proces i da je potrebno hitno prekinuti opstrukcije iz bh. entiteta RS.

– Ne postoji nijedan opravdan razlog da entitet RS blokira potpisivanje tri sporazuma koje je uime Bosne i Hercegovine potpisao Zoran Tegeltija. Posebno je štetno da entitet RS blokira usvajanje Sporazuma o slobodi kretanja sa ličnim kartama na zapadnom Balkanu. To predstavlja direktan udar na izgradnju dobrih regionalnih odnosa i to se mora hitno prekinuti – kazao je. 

Bećirović i Rama ocijenili su da su odnosi dvije zemlje prijateljski i izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom. Sagovornici su konstatirali da postoji obostrani interes da se dodatno unaprijede postojeći dobri odnosi, te da će tome doprinijeti otvaranje Ambasade Bosne i Hercegovine u Albaniji, ali i otvaranje Ambasade Albanije u Bosni i Hercegovini.

Bećirović je upoznao premijera Ramu sa ugrožavanjem ustavnog poretka države Bosne i Hercegovine i ukazao na ozbiljnost situacije u našoj zemlji.

Posjeta premijera Republike Albanije Edija Rame Bosni i Hercegovini dio je njegove balkanske turneje, u okviru koje će posjetiti i Skoplje, Prištinu, Beograd i Podgoricu.

Previous Klub Zastupnika SDA u Parlamentu FBIH: Režija prevare je bila HDZ-ova, izvođači su iz podaničke "Trojke"
Next Bosansko sportsko čudo! Novo finale za Lanu Pudar na EP

You might also like

NAŠI DANI

Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS podržalo veliki istraživački projekt Memorijalnog centra Srebrenica

Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS pokrovitelj je novog velikog istraživačkog projekta Memorijalnog centra Srebrenica „Ubijeni prije pada Srebrenice“, čiji je cilj istražiti i utvrditi broj i identitet ubijenih žrtava

NAŠI DANI

Političarka uzdrmala Sabor: Franjo Tuđman je sudjelovao u udruženom zločinačkom poduhvatu

Katarina Peović, zastupnica Radničke fronte u hrvatskom državnom parlamentu (Sabor) izazvala je burne reakcije kolega nakon što je podsjetila na presude koje bivšeg predsjednika RH označavaju kao ratnog zločinca. Peović je pitala

Ekonomija/Biznis

Direktor firme Sinkro: Sačuvat ćemo svih 600 radnih mjesta

Sarajevski proizvođač namještaja Sinkro d.o.o. ne planira otpustiti niti jednog radnika, potvrdio je ovo za Akta.ba direktor firme Omar Kuštrić. “Mi smo odlučili da ne otpuštamo ljude. Trenutno smo na