Efendić o mogućoj premijerskoj funkciji u KS: ‘Svakako da bih znao bolje od ovih koji su to dosad radili’

Efendić o mogućoj premijerskoj funkciji u KS: ‘Svakako da bih znao bolje od ovih koji su to dosad radili’

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić u razgovoru za FTV izrazio je relativno zadovoljstvo izbornim rezultatima stranke.

Navodi da se nada da će stranka sa postignutim rezultatom moći doprinijeti promjenama.

“Sa DF-om imamo jednu vrstu načelne saradnje i vjerovatno ćemo s njima prvo razgovarati. Mislim da ćemo u konačnici u KS-u imati šest mandata.”

Naglašava da je već drugi put dobio najveći pojedinačni broj glasova.

“Mislim da će to biti oko 20.000. Važno je formirati stabilnu vladu, a to ne može biti Vlada koja ima 18 ruku. Za ozbiljan rad treba imati barem pet mandata više od onog minimalnog broja.”

Efendić kaže da ne preferiraju koaliciju sa SDA, ali da to ne isključuju.

“U Federaciji je već dugo SDA na tim pozicijama i imaju premijera od 2014. i to bi zaista trebalo mijenjati. Ne vidim neku mudrost u politici u kojoj se govori ne s ovim, ne s onim. Na kraju krajeva to ne sa SDA je utjecalo na to da ovaj mandat u Sarajevu propadne, a ja sam bio sa te strane kao neko ko bi bio premijer još 2018. Ali se tada skupila šestorka na matrici ne SDA i upropastili mandat. Zato neću reći da sa nekim nećemo. Ali sigurno da naša preferencija nije u pravcu SDA. Normalno je da se sa svima razgovara. Gledat ćemo da ni na koji način ne razočaramo one koji su nas izabrali.”

Smatra da u Kantonu Sarajevo odavno ne postoji vizija da se riješe nagomilani problemi u brojnim oblastima.

“Svakako da bih znao bolje od ovih koji su to dosad radili. Ukoliko bi se uspjela formirati stabilna većina koja bi imala preduslove da funkcioniše cijeli mandat dalo bi se razgovarati o tome da budem premijer.”

(MiruhBosne/federalna.ba)

Previous Podnešena prijava protiv falsifikatora izbornih rezultata u selu Klisa
Next Priznanje ministra vanjskih poslova Japana dodijeljeno prof. dr. Azri Hadžiahmetović

You might also like

NAŠI DANI

Bogićević: Htjeli su me ubijediti, primorati da se moram ponašati prije svega kao Srbin

  Na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld Bogić Bogićević je održao predavanje na temu “Glasao sam protiv vojne intervencije JNA u rješavanju jugoslavenske krize”, a uvodničar predavanja

NAŠI DANI

Borci iz TK: Nećemo nikome dozvoliti urušavanje Bosne i Hercegovine (VIDEO)

Odluka predstavnika entiteta Republike srpske da blokiraju rad u institucijama Bosne i Hercegovine državni je udar koji se mora zaustaviti, ocijenili su danas predstavnici Koordinacije boračkih saveza Tuzlanskog kantona, najavljujući

NAŠI DANI

Tri medalje za bosanke karatiste na EP za kadete, juniore i U-21.

U Finskoj/Tampere se od 20. 08. do 22.08.2021.godine održavalo 48. Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i U-21. Na prvenstvu je učestvovalo 996 takmičara iz 45 zemalja. Bosna i Hercegovina zauzela