Hanna Halilović: Zahvalna sam na prilici da obučem dres Bosne i Hercegovine

Hanna Halilović: Zahvalna sam na prilici da obučem dres Bosne i Hercegovine

Širom svijeta postoje dragulji porijeklom iz Bosne i Hercegovine, željni i motivisani da brane boje domovine. Svjedoci smo koliko puta je naša zemlja okrenula leđa našoj dijaspori, ne samo u sportu! Ali stručni štab ženske košarkaške reprezentacije još jednom je odradio odličan skauting i još jedna mlada djevojka je dala prednost Bosni i Hercegovini u odnosu na svoju zemlju rođenja. Hanna Halilović (22) rođena je i odrasla u Švedskoj, ali sa ponosom ističe svoje porijeklo, piše gallery.ba.

Tata je iz Modriče, a mama iz Vlasenice. Hanna igra u Švedskoj prvoj ligi za Högsbo. Pored košarke, Hanna je na četvrtoj godini studija na Ekonomskom fakultetu u Gothenburgu.

Između Švedske i Bosne i Hercegovine odlučila si se za našu domovinu. Šta je prevagnulo? 

Stručni štab reprezentacije Bosne i Herecegovine je bio brži i konkretniji. Dobila sam poziv i zaista sam ga rado prihvatila. Zahvalna sam na prilici da treniram i igram sa igračicama na najvišem nivou. Iako je cijeli moj život vezan za Švedsku, imam jaku vezu sa Bosnom preko mojih roditelja i rodbine koja živi u Bosni. Sa ponosom ću da nosim dres reprezentacije!

Imala si priliku da budeš u sastavu protiv Belgije, kakvi su utisci i kako si primljena u reprezentaciju? 

Na okupljanju u Sarajevu sam jako lijepo primljena od strane svih igračica i stručnog štaba. Za mene je veliko iskustvo da treniram sa timom i budem u sastavu na utakmici protiv Belgije kada smo imale veliku podršku publike u Sarajevu. To je utisak kojeg ću se zauvijek sjećati. 

Prema tvom mišljenju, koji je domet ove reprezentacije? Jesmo li spremni za velike rezultate?

Ja mislim da je naša reprezentacija već postigla historijski uspjeh u ženskoj košarci nastupajući na posljednjem Evropskom prvenstvu. Ovo je tim koji je pokazao sa kakvim srcem se brane boje reprezentacije i kako se košarka treba igrati. Ja sam sigurna da je naša reprezentacija spremna za još veće rezultate i vrlo sam zahvalna da sam dobila šansu da treniram i igram sa timom takvog visokog ranga. 

Razija Mujanović također se osvrnula na talenat i igre mlade Hanne Halilović: 

Hanna je pije svega jedna jako lijepo vaspitana djevojka. Već na prvom treningu selektor Lojo i ja smo vidjeli koliko je talentovana. Sigurna sam da će sa iskustvom biti sve bolja i bolja, te da će u budućnosti biti od velike pomoći našoj reprezentaciji. Njeno je da trenira, naše je da je pratimo i podržimo, a rezultati će sigurno biti vidjljivi. Drago mi je da je odabrala Bosnu i Hercegovinu. Naša djeca pod našom zastavom, za to se borimo.

Previous Komšić prozvao Macrona i francuske ambasadore
Next Banjaluka: Povodom Dana državnosti BiH održana izložba "Stara Bosna"

You might also like

SPORT

Bihać: Lejla Tanović peti put zaredom osvojila Balkansko prvenstvo

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja i državna prvakinja Lejla Tanović sjajnom vožnjom na Balkanskom prvenstvu održanom u Bihaću odbranila je balkansku titulu u najjačoj elite kategoriji. Nikome do sada nije pošlo za

SPORT

Vujošević: Ovi momci pokazuju da s loptom funkcioniše multietnička Bosna

  Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Sarajevu uoči utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine igrati u Kini. Našu selekciju očekuju dueli s reprezentacijama

SPORT

Pezeru prvo mjesto i rekord mitinga u Stockholmu

  Zenički bacač kugle Mesud Pezer pobijedio je večeras u švedskom Stockholmu s dužinom 20.57 metara, što je i novi rekord ovog mitinga iz Grand prix serije.  Pezer je, nakon