Kako je privrednik iz Visokog ušutio kolegu iz Tešnja koji se hvalio vakcinisanjem u komšiluku

Kako je privrednik iz Visokog ušutio kolegu iz Tešnja koji se hvalio vakcinisanjem u komšiluku

Izvršni direktor grupacije MADI, Edin Jabandžić, pohvalio se na svom Facebook profilu da se vakcinisao u Srbiji. 

MADI je renomirana bosanskohercegovačka firma iz Tešnja, posebno poznata po kvalitetnim proizvodima od pilećeg mesa. 

Na svom profilu prije dva dana Jabandžić je objavio: 

“Dragi prijatelji jedini način da se riješimo ovog ZLA koje je cijelim Svijetom zavladalo jeste da se vakcinišemo. 

Ja sam to jutros uradio u Beogradu bez imalo dileme!!! 

Zahvaljujem se državi Srbiji što je sve besprijekorno pripremljeno i protiče u najboljem redu kao i za priliku da se mi iz BiH možemo vakcinisat.

Nemojte ni vi da imate dilemu uradite to što je prije moguće jer je to jedini način da se vratimo u “normalu”.

Ovo je link na koji se možete i vi prijaviti i zakazati svoju vakcinaciju.

Na žalost u Bosni kako stvari stoje još dugo ćemo čekati da imamo priliku da se vakcinišemo”, napisao je Jabandžić uz tri emotikona s suzama. 

Vlasnik kompanije BIOS iz Visokog, poznate i po proizvodnji rasada za voće i povrće I proizvodnji voća i povrća, Nermin Buco Kadrić, uzvratio je: 

Dragi moj Edine!

Puno si mladji od mene pa ti ovo mogu s punim pravom reći.

Da sam ja bio tvog razmišljanja 1992. ,a imao sam puno vojnog znanja, prešao bih na stranu Srbije, jer su tada imali puno više naoružanja i vojne tehnike.

Borili smo se goloruki i preživjeli!”, napisao je Kadrić. Jabandžić nije odgovorio na ovu poruku, prenosi politicki.ba.

U Belexpo centru u Beogradu 27. i 28. marta omogućena je vakcinacija privrednika zapadnobalkanske šestorke koji su se odazvali pozivu Komorskog investicionog Foruma zapadnog Balkana.

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je 24.marta da je u saradnji sa Vladom Srbije osigurala i 10.000 vakcina za privrednike i zaposlene iz regiona.

VTKBiH zahvaljuje Privrednoj komori Srbije i Vladi Republike Srbije na iskazanoj solidarnosti i omogućenoj zajedničkoj vakcinaciji privrednika iz Bosne i Hercegovine, koja dokazuje i pokazuje da je ekonomija ta koja nas i dalje spaja.

„Današnjim okupljanjem privrednika regiona šalje se jasna poruka, budućnost regiona je Region bez granica”, navodi se u saopštenju Vanjskotrgovinske komore BiH.

Ranije je predsjednik Privredne komore Sjeverne Makedonije Branko Azeski je potvrdio da će privrednici iz te zemlje doputovati u Beograd na vakcinaciju.

Predsjednik Privredne komore Kosova Berat Rukići (Rukiqi) saopštio je da je ta privredna komora odbila da učestvuje u vakcinaciji privrednika sa Kosova u Srbiji, prenio je RSE.

  • Mediji su objavljivali da je riječ o vakcinaciji isključivo AstraZeneca vakcinama, kojima i nisu skloni građani Srbije, a kojima rok trajanja ističe krajem ovog mjeseca.

Previous Zvizdić o plinovodu: Pravobranilaštvo BiH mora odmah reagovati
Next Pripreme za obilježavanje 15. aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI DANI

Iz Slovenije u Sarajevo stiglo 48.000 doza AstraZeneca vakcina

U Sarajevu je danas izvršena zvanična primopredaja donacije Slovenije Bosni i Hercegovini u vidu 48.000 doza AstraZeneca vakcina protiv koronavirusa. Primopredaji su nazočili predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH i ambasador Slovenije u Bosni

NAŠI DANI

Kalesija parira glavnom gradu: Na Dan nezavisnosti podizanje najveće zastave Bosne i Hercegovine

  U kalesijakom naselju Jajići, na mjestu Bećirovića Brdo, za Dan nezavisnosti Bosne i Hercehovine u četvrtak 1. marta 2018., biće upriličeno svečano podizanje najveće državne zastave Bosne i Hercegovine.

OTPOR BOSNE

Pripreme za obilježavanje godišnjice 2. Korpusa Armije RBiH (Video)

Uveliko teku pripreme za obilježavanje centralne svečanosti povodom obilježavanja Dana formiranja 2. Korpusa Armije Republike BiH 29.septembra. Ovogodišnji nosilac aktivnosti obilježavanja je Savez RVI Tuzlanskog kantona. Novina u obilježavanju je