Kako je privrednik iz Visokog ušutio kolegu iz Tešnja koji se hvalio vakcinisanjem u komšiluku

Kako je privrednik iz Visokog ušutio kolegu iz Tešnja koji se hvalio vakcinisanjem u komšiluku

Izvršni direktor grupacije MADI, Edin Jabandžić, pohvalio se na svom Facebook profilu da se vakcinisao u Srbiji. 

MADI je renomirana bosanskohercegovačka firma iz Tešnja, posebno poznata po kvalitetnim proizvodima od pilećeg mesa. 

Na svom profilu prije dva dana Jabandžić je objavio: 

“Dragi prijatelji jedini način da se riješimo ovog ZLA koje je cijelim Svijetom zavladalo jeste da se vakcinišemo. 

Ja sam to jutros uradio u Beogradu bez imalo dileme!!! 

Zahvaljujem se državi Srbiji što je sve besprijekorno pripremljeno i protiče u najboljem redu kao i za priliku da se mi iz BiH možemo vakcinisat.

Nemojte ni vi da imate dilemu uradite to što je prije moguće jer je to jedini način da se vratimo u “normalu”.

Ovo je link na koji se možete i vi prijaviti i zakazati svoju vakcinaciju.

Na žalost u Bosni kako stvari stoje još dugo ćemo čekati da imamo priliku da se vakcinišemo”, napisao je Jabandžić uz tri emotikona s suzama. 

Vlasnik kompanije BIOS iz Visokog, poznate i po proizvodnji rasada za voće i povrće I proizvodnji voća i povrća, Nermin Buco Kadrić, uzvratio je: 

Dragi moj Edine!

Puno si mladji od mene pa ti ovo mogu s punim pravom reći.

Da sam ja bio tvog razmišljanja 1992. ,a imao sam puno vojnog znanja, prešao bih na stranu Srbije, jer su tada imali puno više naoružanja i vojne tehnike.

Borili smo se goloruki i preživjeli!”, napisao je Kadrić. Jabandžić nije odgovorio na ovu poruku, prenosi politicki.ba.

U Belexpo centru u Beogradu 27. i 28. marta omogućena je vakcinacija privrednika zapadnobalkanske šestorke koji su se odazvali pozivu Komorskog investicionog Foruma zapadnog Balkana.

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je 24.marta da je u saradnji sa Vladom Srbije osigurala i 10.000 vakcina za privrednike i zaposlene iz regiona.

VTKBiH zahvaljuje Privrednoj komori Srbije i Vladi Republike Srbije na iskazanoj solidarnosti i omogućenoj zajedničkoj vakcinaciji privrednika iz Bosne i Hercegovine, koja dokazuje i pokazuje da je ekonomija ta koja nas i dalje spaja.

„Današnjim okupljanjem privrednika regiona šalje se jasna poruka, budućnost regiona je Region bez granica”, navodi se u saopštenju Vanjskotrgovinske komore BiH.

Ranije je predsjednik Privredne komore Sjeverne Makedonije Branko Azeski je potvrdio da će privrednici iz te zemlje doputovati u Beograd na vakcinaciju.

Predsjednik Privredne komore Kosova Berat Rukići (Rukiqi) saopštio je da je ta privredna komora odbila da učestvuje u vakcinaciji privrednika sa Kosova u Srbiji, prenio je RSE.

  • Mediji su objavljivali da je riječ o vakcinaciji isključivo AstraZeneca vakcinama, kojima i nisu skloni građani Srbije, a kojima rok trajanja ističe krajem ovog mjeseca.

Previous Zvizdić o plinovodu: Pravobranilaštvo BiH mora odmah reagovati
Next Pripreme za obilježavanje 15. aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI DANI

Cijena pasoša za građane Bosne i Hercegovine neće se mijenjati

Direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) Arif Nanić potvrdio je danas u izjavi za Fenu da će cijena pasoša za građane BiH ostati

BAŠTINA

Srebrenik: Otkriveno ‘zakopano blago’ staro 3.000 godina

Jasmin Buljubašić iz Srebrenika pod zemljom je pronašao ostavu iz kasnog bronzanog doba sa 124 predmeta. Mještanin Srebrenika, grada u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, slučajno je u šumi pronašao bronzane

NAŠI DANI

Sidran: Zar ima među nama naivan da se čudi sličnim postupcima zapadne Evrope?

Peter Handke nije zaslužio Novelovu nagradu za književnost- mišljenje je svjetske javnosti koja ne prestaje reagirati na odluku Komiteta Švedske akademije da ovo vrijedno priznanje dodijeli kontroverznom austrijskom književniku. –