Komandantica NATO Štaba u Sarajevu u posjeti Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu u posjeti Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu brigadna generalica Pamela McGaha sastala se danas sa generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmanom Mehmedagićem.


Tokom svoje prve posjete Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH generalica McGaha se upoznala sa radom Agencije, dosadašnjim rezultatima i planovima za naredni period.


Također, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji Agencije sa NATO štabom u Sarajevu u okviru svojih nadležnosti.
Izraženo je obostrano zadovoljstvo posjetom i razmijenjenim informacijama u oblasti sigurnosti s posebnim osvrtom na dešavanja u Ukrajini.


Komandantica NATO Štaba u Sarajevu je potvrdila podršku institucijama Bosne i Hercegovine u pogledu provođenja reformi odbrambenog i sigurnosnog sektora i osiguranju sigurnosti i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.


Generalni direktor OSA-e poželio je uspješan mandat generalici McGaha te je još jednom izražena želja za nastavkom odlične saradnje između Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i NATO Štaba u Sarajevu.

Previous Novi filmovi snimljeni u Sarajevu dostupni online besplatno
Next Federacija Bosne i Hercegovine kupuje tri aviona za gašenje požara

You might also like

RIJEČ

Otvoreno pismo šefu Misije OSCE-a u BiH povodom njegove izjave da odustanemo od revizije Tužbe: IDITE JEVREJIMA I TRAŽITE OD NJIH DA NE SPOMINJU HOLOKAUST!

Javljamo vam se u ime naše grupe ‘Zahtjev za povratak u život Ustava RBiH’ koja broji skoro 65,000 članova- građana BiH različite etničke pripadnosti. Povod našeg javljanja je vaša više

NAŠI DANI

U Bosnu i Hercegovinu stiglo 17.550 doza Pfizer vakcina

U Bosnu i Hercegovinu danas je stigao novi kontingent vakcina protiv koronavirusa, a riječ je o 17.550 doza proizvođača Pfizer/BioNTech, prenosi AA. Riječ je o 16. alokaciji kroz program EU4HEALTH,

NAŠI DANI

‘Preporod’, ‘VKBI’ i ‘Merhamet’ – neosnovne optužbe zbog formiranja Salkićevog Savjeta potpredsjednika

Tri temeljne bošnjačke institucije – Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“, Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca i Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ odbacili su kao neosnovane napade, iskrivljavanje činjenica i klevetničke navode u vezi