Lukavačka kompanija PGL Protect predstavila se na najvećem skandinavskom sajmu transporta

Lukavačka kompanija PGL Protect predstavila se na najvećem skandinavskom sajmu transporta

Lukavačka kompanija PGL Protect je predstavila svoje proizvode na upravo završenom najvećem skandinavskom sajmu transporta „TRANSPORT 2023“ koji se održao u Herningu u Danskoj.

Kompanija PGL Protect je bila jedini regionalni predstavnik na ovom velikom i značajnom sajmu koji se održava od 1988. godine i predstavlja najvažnije sajamsko dešavanje iz oblasti transporta na području sjevera Europe.

Sajam je posjetilo preko 20 hiljada posjetilaca koji su imali priliku vidjeti 350 izlagača u 14 punih hala u periodu od 20. do 22. aprila.

PGL Protect kao regionalni lider u proizvodnji protektiranih guma na ovom sajmu je predstavio svoju premium liniju protektiranih guma koje su izazvale veliko interesovanje transportno-logističkih kompanija zbog svojih prilagođenih voznih karakteristika koje su specifične za područje Skandinavije.

„Tokom trodnevnog sajma smo potvrdili da je naša kompanija izvozno orijentisana i prepoznata na inostranom tržištu te smo ostvarili mnoge nove kontakte koji će doprinijeti razvoju naše kompanije.

Sajmovi poput ovog predstavljaju najbolju potvrdu kvaliteta naših proizvoda jer izazivaju veliko interesovanje kako transportno-logističkih kompanija tako i predstavnika kompanija iz našeg biznisa jer posjetitelji nisu krili oduševljenje i pohvale za naše proizvode te potvrđuju da se možemo ravnopravno predstaviti uz najveće svjetske proizvođače.

Naši proizvodi predstavljaju sadašnjost i budućnost u gumarstvu zbog sve naglašenije ekološke potrebe ponovne upotrebe sirovina i mogućnosti davanja „novog“ života već korištenom i istrošenom proizvodu.

Veoma smo zahvalni na prilici koju smo imali na ovom sajmu da sa svojim poslovnim partnerima razmijenimo iskustva i unaprijedimo našu ponudu premium linije proizvoda sa proizvodima za električne autobuse i kamione koji su i bili fokus na ovom sajmu s obzirom na orijentaciju proizvođača novih vozila prema vozilima na obnovljive izvore energije.

Naš cilj i dalje predstavlja ponuda najboljeg omjera kvalitete i cijene“, istakao je Adnan Tokić, direktor prodaje kompanije PGL Protect. 

Izvor: biznisinfo/rtvtk

Previous Bosna je dom i kuća za svakoga! Beskućništvo stanuje negdje drugo...
Next U Goraždu održano centralnog obilježavanja Dana šehida i poginulih boraca u Bosni i Hercegovini

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Za pet godina Bosna i Hercegovina uvećala proizvodnju maslina za tri puta

Maslinarstvo je sve interesantnije za poljoprivrednike u Hercegovini, a što pokazuje i zvanična statistika prema kojoj je proizvodnja za pet godina uvećana za više od tri puta, izvještava Indikator.ba. Bosna

Ekonomija/Biznis

Objavljen tender za izradu Studije izvodljivosti gradnje pruge Vareš-Banovići

Željeznice FBiH objavile su tender za izradu Studije izvodljivosti za gradnju pruge Vareš-Banovići. Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, ideja za projekat pruge Vareš-Banovići stara je više od 70 godina.

Ekonomija/Biznis

Tuzlanski kanton: Jesenja sjetva za 15,34% veća u odnosu na sjetvu u 2021. godini

Jesenja sjetva prema dostavljenim podacima na području Tuzlanskog kantona realizovana je na površini od 6.626,50 ha, poljoprivrednog zemljišta, navodi se u danas usvojenom Izvještaju o realizaciji plana jesenje sjetve u