Na Ponijerima danas ozvaničen završetak radova na realizaciji projekta nabavke i instalacije novog ski lifta

Na Ponijerima danas ozvaničen završetak radova na realizaciji projekta nabavke i instalacije novog ski lifta

Na Ponijerima je danas ozvaničen završetak radova na realizaciji projekta nabavke i instalacije novog ski lifta. Vrijednost ovog značajnog projekta, kojeg su zajednički finasirali Općina Kakanj i viši nivoi vlasti, iznosi oko 2.000.000 KM. Novi ski lift na Ponijerima dio je nastojanja da se unaprijedi i obogati turistička ponuda na jedinom skijalištu u ZDK.

Jedino registrovano skijalište na području ZDK u novoj će zimskoj sezoni ponuditi puno kvalitetnije uslove za skijanje. Nakon nekoliko mjeseci intenzivnih radova, danas je ozvaničen završetak projekta nabavke i instalacije novog ski lifta na Ponijerima. Realizacija ovog značajnog projekta dio je nastojanja Općine Kakanj i JU KSC Kakanj da unaprijede turističku ponudu ski centra i Ponijere pozicioniraju visoko na ljestvici malih skijališta u našem okruženju. Važnost ovog projekta prepoznata je i na višim nivoima vlasti koji su, uz Općinu Kakanj, učestvovali u finansiranju nabavke i instalacije ski lifta.

-Ovo je generacijski projekat, jer sam iznos ovog projekta je 2.000.000 KM i činjenica da su većina sredstava došla sa viših nivoa vlasti, a da je jedan dio pokrila Općina Kakanj, je zaista fascinantan. Sada imamo novi ski lift koji će sigurno pružiti skijašima novi ugođaj, istakao je Mirza Mušija, direktor JU KSC Kakanj.

Načelnik Općine Kakanj izrazio je svoje zadovoljstvo činjenicom da je ovaj veoma značajan infrastrukturni projekat uspješno završen, te da su na taj način poboljšani uslovi za skijanje.

-Beskrajno sam sretan radi ljubitelja skijanja a i radi djece jer želimo da za kakanjsku djecu organizujemo besplatne škole skijanja. Ovo nam daje mogućnost da možemo planirati buduće skijaše na našoj općini, kazao je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj.

Većinu sredstava za realizaciju ovog projekta obezbijedio je federalni nivo vlasti. Inicijativu za obezbjeđivanje finansijskih sredstava u prošlom mandatu pokrenuo je tadašnji predsjedavajući predstavničkog doma federalnog Parlamenta, Mirsad Zaimović. 

-Ja sam intervenisao na način da sam inicirao da se iz sredstava za podršku razvoju zimskog turizma iz federalnog budžeta izdvoji 1.500000 KM za ski lift na Ponijerima. Gotovo svi su podržali tu inicijativu i onda je Vlada FBIH to također prihvatila, naglasio je Mirsad Zaimović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Unaprijeđenjem uslova za skijanje i obogaćivanjem ukupne turističke ponude, Ponijeri iz godine u godinu postaju sve atraktivnija zimska turistička destinacija. Tako bi, poručeno je iz JU KSC, u narednom periodu trebale biti nastavljene aktivnosti u cilju kreiranja novih turističkih sadržaja i usluga.

NTV IC Kakanj
Previous Slovo 'Z' - četnička oznaka za istrebljenje Bošnjaka
Next Nurkić: ‘Želio bih da moj projekt – srednja škola u Srebrenici – bude za svu djecu’

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Zimska čarolija na Bjelašnici

  Po uzoru na sve velike svjetske ski centre koji tokom sezone već tradicionalno nude bogate gastro, ugostiteljske, sportske, rekreativne i zabavne programe svojim gostima. Bjelašnica će ove godine po

TURIZAM

Sarajevo u top sezoni – tri dnevna leta za Dubai, 11 sedmičnih letova za Kuvajt

Turisti koji posjećuju našu zemlju iz UAE i Kuvajta sve su češći, a tome nam svjedoče i aviolinije između glavnog grada Bosne i Hercegovine i aerodroma u tim zemljama. Sigurno

TURIZAM

Zajednički projekt četiri općine: Etno selo na lokalitetu Busija na Majevici (Video)

  Četiri lokalne zajednice – gradovi Tuzla i Bijeljina te općine Ugljevik i Lopare, zajedno rade na projektu izgradnje etno sela na lokalitetu Busija na Majevici. Ovaj turističko-rekreativni kompleks, okružen