Ruff Cycles počeo izgradnju proizvodnog pogona u Novom Travniku

Ruff Cycles počeo izgradnju proizvodnog pogona u Novom Travniku

U Industrijsko-uslužnoj zoni Neobarje u Novom Travniku započeli su radovi izgradnji proizvodno poslovnog objekta “Ruff Cycles Novi Travnik”.

Projektant radova je Ledić Arhitektura d.o.o., izvođač GP Tecta d.o.o., a investitor Ruff Cycles d.o.o.

Završetak radova planiran je za juni sljedeće godine, te bi nakon toga prvi električni bicikli ovog poduzeća s potpisom proizvodnje iz Novog Travnika trebali ugledati svjetlo dana, najavljeno je.

Iza firme Ruff Cycles stoji istoimeni gigant iz Njemačke koji se bavi proizvodnjom električnih bicikala. Proizvodnja se do sada obavljala u pogonima kompanije GS-TMT u Travniku. 

Muamer Trako, direktor Ruff Cycles SEE u Travniku ranije je za portal Akta.ba kazao da su da su prošle godine proizveli 2.600 komada električnih i 1.000 komada koji nisu električni.

Proširenjem pogona, odnosno otvaranjem pogona u Novom Travniku na dodatnih 800 m2 površine kompanija će zadovoljiti svoje potrebe u sljedeće 2 do 3 godine.

S otvorenjem novih pogona očekuju se i nova radna mjesta. Kako bi ostvarili zacrtane ciljeve i ojačala svoj kadar, kompanija je nedavno objavila konkurs za radnike.

ruff

“Otvaranjem novog pogona planirana proizvodnja je 5.000 komada električnih i 1.200 komada koji nisu električni”, kazao je Trako. 

Inače, bicikl Lil Buddy je i dalje najprodavaniji model. Ovaj proizvod je cijenom pristupačniji i ne prelazi 2.000 eura, za razliku od Ruffiana koji se prodaje po cijeni od približno 5.500 eura. Lil Buddy je napravljen za mlađu populaciju i može se koristiti za svakodnevne aktivnosti.

Kompanija je nedavno dogovorila novi poslovni projekt s austrijskom firmom vrijednosti 25 miliona eura, te su zajedno kreirali novi dizajn električnog bicikla kojeg planiraju proizvoditi.

Isporuku najnovijeg eBike modela iz Ruff Cycles-a, BIGGIE, željno iščekuju kupci i obožavatelji brenda od senzacionalnog lansiranja 2021. godine.

Previous Rekonstrukcija Vlade KS u raskoraku: Marjanović preuzeo dužnost u Zagrebu, ali kadrovira u Sarajevu
Next Pavle Radić: Kad se vojska na Kosovo vrati…

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

U Bugojnu proizvedena nova granata (Video)

Bugojanski ‘Binas’ proizveo je granatu dometa preko 2000 metara, a danas je izvršena i prezentacija. Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović

MADE IN BOSNIA-387

Saniteks na putu da postane vodeći proizvođač medicinskih sredstava u regiji

Firma Saniteks d.d. iz Velike Kladuše više od 50 posto ukupnog prihoda od prodaje realizuje na izvoznim tržištima, među kojima je najzastupljenije tržište Europske unije. -U prvom kvartalu ove godini

MADE IN BOSNIA-387

BS Telecom Solutions: Novi višemilionski ugovor za izvoz softvera u CG

Bosanskohercegovačka kompanija „BS Telecom Solutions“ potpisala je novi višemilionski vrijedan ugovor u Crnoj Gori za proizvodnju, isporuku i instalaciju softvera za upravljanje i nadzor saobraćaja na autoputu Bar – Boljare. Radi se