Sablasna tišina u Brčkom: Danas dženaza i ukop tragično stradalih

Sablasna tišina u Brčkom: Danas dženaza i ukop tragično stradalih

U Brčko distriktu Bosne i Hercegovine zastave na polja koplja, sablasna tišina.

Dan žalosti zbog smrti sedam osoba u požaru proteklog vikenda proglašen je i u Federaciji BiH. Dženaza i ukop će se obaviti u poslijepodnevnim satima.

Obdukcijom je utvrđeno da je smrt kod šest osoba, od kojih su tri maloljetne, nastupila usljed trovanja ugljenmonoksidom, dok je dva dana poslije preminulo i petogodišnjo dijete za koje je kao uzrok smrti utvrđen opeklinski šok. 

Uzrok požara još nije utvrđen, a sumnja se da su vatru u kući vjerovatno raširile svijeće koje su stariji članovi porodice zapalili, jer su boravili u objektu bez struje.

Ostalih šest članova porodice je stabilno. Za njih je Vlada osigurala alternativni smještaj, dok se kuća ne obnovi, a građani su pokrenuli humanitarnu akciju da bi im pomogli, piše Otisak.ba.

Previous Zašto su prihodi od boravišne takse u Neumu mali, ko može stati ukraj malverzacijama?
Next Goražde: Na Hranjenu posađeno 1.000 sadnica bijelog bora

You might also like

NAŠI DANI

Ministrica vanjskih poslova razgovarala sa glavnim medicinskim savjetnikom predsjednika SAD-a

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas je, 8. marta 2021. godine, razgovarala sa glavnim medicinskim savjetnikom predsjednika SAD-a Dr. Anthonyijem Faucijem.

NAŠI DANI

Preminuo knjževnik Marko Vešović

Književnik Marko Vešović preminuo je u četvrtak u Sarajevu u 78. godini, javlja Anadolu. Rođen je 14. marta 1945. godine u Bijelom Polju, ali je veliki dio Vešovićevog života bio

Ekonomija/Biznis

Interes italijskih investitora za ulaganje u Konjic

U cilju proširenja poslovanja na područje Bosne i Hercegovine, sa akcentom na Grad Konjic gdje razvijena metalska industrija, danas su predstavnici italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl, koja je specijalizirana za