Saopćenje Muftijstva mostarskog povodom incidenta u Livnu

Saopćenje Muftijstva mostarskog povodom incidenta u Livnu

Povodom nemilog događaja koji se desio u ponedjeljak, 10. aprila, u džematu Guber, Medžlis Islamske zajednice Livno, kada su iz vozila u pokretu pred sami početak teravih-namaza, u blizini džamije, ispaljeni hici iz vatrenog oružja, Muftijstvo mostarsko poziva službene organe da odlučno provedu istragu, utvrde činjenice i pronađu izvršioce.

“Ovaj događaj uznemirio je lokalne džematlije i sve članove naše Zajednice, a posebno nas žalosti što se desio u mubarek ramazanskom vremenu.

Gradonačelnika Grada Livna pozivamo da sa saradnicima posjeti džematlije Gubera, jer bi ta gesta bila od velike važnosti i razumjeli bismo je kao izraz brige za sve stanovnike Grada Livna podjednako.

Muftijstvo mostarsko vjernicima upućuje poruku podrške, da hrabro i strpljivo podnesu iskušenje koje ih je zadesilo, sa željom da u miru i Božijem zadovoljstvu provedu preostale ramazanske dane, te da i dalje razvijaju kulturu zajedničkog života sa svojim komšijama”, kaže se u saopćenju koje potpisuje muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović.

Previous U Višegradu obilježen Dan ruskih dobrovoljaca
Next Poruka premijera Novalića: Nastavili smo jačati našu ekonomiju, povećavati penzije, zaposlenost, investicije

You might also like

NAŠI DANI

Grad Zenica slavi svoj 580. rođendan (Foto)

Samo ime Zenica, pominje se u dubrovačkom trgovačkom dokumentu 20.03.1436. pa se taj dan slavi i kao Dan grada Zenice. U srednjem vijeku, zeničko područje je bilo jedan od centara

NAŠI DANI

Bivši košarkaši i novi politički partneri: Sarajevski političar kod Dodika u Laktašima

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik objavio je kako se večeras sastao sa predsjednikom NiP-a Elmedinom Konakovićem. Susret se desio na utakmici košarkaške ABA Lige između Igokeae i MZT Skoplje u Laktašima.

NAŠI DANI

U Bratuncu ekshumirani posmrtni ostaci pet osoba: Najvjerovatnije da su žrtve žene i djeca

Posmrtni ostaci najmanje pet žrtava proteklog rata ekshumirani su danas na lokalitetu Joševa u općini Bratunac, a kako se navodi najvjerovatnije je riječ o posmrtnim ostacima žena i djece, potvrđeno