Sarajevo: Asmir Begović otvorio sportsko igralište Zavoda Mjedenica

Sarajevo: Asmir Begović otvorio sportsko igralište Zavoda Mjedenica

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Asmir Begović, danas je u svojstvu glavnog donatora projekta, simbolično otvorio Sportsko igralište Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica u Sarajevu, što je ujedno i prvi projekat Asmir Begović Fondacije u BiH.

Budući da je zima usporila završne radove, igralište će formalno biti pušteno u rad tokom mjeseca aprila, dok se njegov dolazak na pripreme reprezentacije iskoristio i za ovo druženje sa učenicima i učenicama Zavoda tokom kojeg se upoznao sa njihovim aktivnostima i nastavnim planom. Događaju su prisustvovali i načelnik Opštine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Specijalne olimpijade BiH, Enver Ćosićkić, te u svojstvu domaćina direktor Zavoda Mjedenica, Selmir Hadžić.

Naglašavajući kako se upravo zbog ovakvih projekata raduje svakom novom dolasku u Bosnu i Hercegovinu, Begović je istakao radost zbog prilike da se druži sa učenicima i učenicama Zavoda.

– Sport je veoma važan u odrastanju svakog djeteta, a posebno zbog toga što razvija timski duh i sve psihofizičke kapacitete. Zbog toga mi je kao sportisti posebno drago što sam u prilici da približim sport sve većem broju djece i stvorim im uslove da se i sami počnu baviti njim – rekao je Begović te dodao da je sretan što je prvi projekat Fondacije u Bosni i Hercegovini pred uspješnim okončanjem, i da ovo sigurno nije posljednji put da bh. djeci Fondacija donosi radost.

Navodeći kako je ova pomoć veoma značajna za nastavni proces i razvoj fizičkih i intelektualnih sposobnosti učenika i učenica, direktor Zavoda specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, Selmir Hadžić, naveo je da se nada da će i druge javne ličnosti slijediti Begovićev primjer i pomagati razvoj lokalne zajednice.

– Zaista smo oduševljeni što smo konačno realizirali projekat koji već dugo planiramo, ali za koji nismo imali obezbjeđena finansijska sredstva. Veliko hvala Asmiru na nesebičnoj pomoći, ali i predstavnicima lokalne vlasti koji su u najbržem roku obezbjedili sve potrebne dozvole za izgradnju sportskog igrališta – naglasio je Hadžić te podsjetio da nastavu u Zavodu Mjedenica svakodnevno pohađa više od 160 učenika i učenica sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju.

Ističući veliko zadovoljstvo konačnom realizacijom projekta, načelnik Opštine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić, podsjetio je da će prvi put u šezdeset godina postojanja, učenici i učenice Zavoda moći koristiti sportsko igralište.

– Siguran sam da će izgradnja ovog igrališta biti veliki motivacijski faktor djeci, naročito onima koji u Zavodu borave 24 sata i koji će poslijepodne svoje slobodne aktivnosti moći provoditi na tom terenu – rekao je Hadžibajrić.

– Ova donacija je samo još jedan dokaz da je Asmir Begović u punom smislu naš najbolji ambasador. Ponosni smo što ga imamo uz sebe i vjerujem da ćemo baš sa ovog terena dobiti naše nove predstavnike na međunarodnim takmičenjima – istakao je predsjednik Specijalne olimpijade BiH, Enver Ćosićkić.

Fondacija Asmir Begović nastala je sa ciljem pomoći djeci u svim životnim sferama, a glavni fokus Fondacije je renoviranje i izgradnja sportskih terena u Engleskoj i Bosni i Hercegovini. Misija Fondacije je da ohrabri što veći broj djece da vode aktivan život i uzmu učešće u različitim sportskim aktivnostima.

(Faktor.ba)

Previous Kampanja ‘KUPUJMO DOMAĆE U BINGU’ u punom jeku!
Next U Britaniji fudbalski turnir "8-3-7-2" u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

You might also like

NAŠI DANI

Poznati komentator odrekao se C. Zvezde – zbog veličanja ratnih zločinaca od strane tog kluba

Milojko Pantić, poznati sportski komentator u videu se javno odrekao svog dugo omiljenog fudbalskog kluba – Crvene Zvezde. Razlog je veličanje ratnih zločinaca, odnosno nedavno dodijeljeni dres tog kluba osuđenom

NAŠI DANI

Svaki dan sjećati se ljudi zaslužnih za slobodu u kojoj živimo

Povodom Dana šehida, koji se u Bosni i Hercegovini obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama, praznika muslimana, na Šehidskom mezarju “Kovači” u Sarajevu organizirana je centralna svečanost i prigodan vjerski program.

NAŠI DANI

Cirkus u Federalnom parlamentu. Trojka moli pomoć opozicije

Vladajuća koalicija u entitetu F BiH je u rasulu. To pokazuje dosadašnji tok vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta većeg bh. entiteta.  Kako je rečeno Politicki.ba, “Trojka se potpuno pogubila”. “Oni