Sarajevo i Barcelona 2030: Karić razgovarala sa predstavnicima OKBiH

Sarajevo i Barcelona 2030: Karić razgovarala sa predstavnicima OKBiH

Dva olimpijska i pobratimska grada, Barcelona i Sarajevo, započela su ozbiljne pripreme moguće kandidature za Zimske olimpijske igre 2030.

Uz uspješnu organizaciju ZOI ‘84 i sa bogatom olimpijskom kulturom i naslijeđem, zasigurno možemo doprinijeti ideji organizacije zajedničkih igara. 

Tim povodom, danas je upriličen susret gradonačelnice Benjamine Karić sa predstavnicima OKBiH. 

Predsjednik Marijan Kvesić je izvijestio da su čelnici Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine prije tri dana, a u okviru sjednice ANOK-a na Kritu, održali sastanak sa predsjednikom španskog Olimpijskog komiteta Alejandrom Blanco Bravo, koji je dao svoju podršku za ovakvu ideju.

Gradonačelnica je kazala da je već i sama pokrenula niz sastanaka, između ostalog, sa Ambasadom Španije u Bosni i Hercegovini, koja pozdravlja pomenuti projekat.

U konačnici, organizacija još jedne Olimpijade uz rekonstrukciju bob staze na Trebeviću i sportske infrastrukture će doprinijeti, ne samo razvoju vrhunskog sporta, nego i velikom turističkom rastu. 

Podsjetimo, na stazi bi se održavala takmičenja iz tri sporta u više disciplina i to: bob, sanjkanje i skeleton.

Previous Bečki Standard piše o zapadnim diplomatama koji popuštaju antibosanskoj politici
Next Novalić najavio projekte vrijedne oko 16 milijardi BAM u naredne tri godine

You might also like

NAŠI DANI

U Sarajevu obilježena 26. godišnjica stradanja građana u masakru kod Gradske tržnice

Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, polaganjem cvijeća, minutom šutnje i učenjem Fatihe obilježena je 26. godišnjica stradanja građana Sarajeva u masakru kod Gradske tržnice, javlja AA. Članovi porodica, delegacije, među

NAŠI DANI

Rast prometa u hotelijerstvu i ugostiteljstvu za skoro 24%!

Naša zemlja bilježi konstantan rast u oblasti turizma, a podaci Federalnog zavoda za statistiku pokazuju i logično povećanje prometa u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva u većem entitetu Bosne i Hercegovine.

NAŠI DANI

Francuska: 200.000 ljudi na protestima; sukobi s policijom u cijeloj zemlji

Radnici iz različitih sektora izašli na ulice zbog najavljenih kontroverznih penzionih reformi predsjednika Macrona Sukobu policije i demonstranata, koji su protestovali zbog najavljenih kontroverznih penzionih reformi predsjednika Emmanuela Macrona, u