Sarajevo i Barcelona 2030: Karić razgovarala sa predstavnicima OKBiH

Sarajevo i Barcelona 2030: Karić razgovarala sa predstavnicima OKBiH

Dva olimpijska i pobratimska grada, Barcelona i Sarajevo, započela su ozbiljne pripreme moguće kandidature za Zimske olimpijske igre 2030.

Uz uspješnu organizaciju ZOI ’84 i sa bogatom olimpijskom kulturom i naslijeđem, zasigurno možemo doprinijeti ideji organizacije zajedničkih igara. 

Tim povodom, danas je upriličen susret gradonačelnice Benjamine Karić sa predstavnicima OKBiH. 

Predsjednik Marijan Kvesić je izvijestio da su čelnici Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine prije tri dana, a u okviru sjednice ANOK-a na Kritu, održali sastanak sa predsjednikom španskog Olimpijskog komiteta Alejandrom Blanco Bravo, koji je dao svoju podršku za ovakvu ideju.

Gradonačelnica je kazala da je već i sama pokrenula niz sastanaka, između ostalog, sa Ambasadom Španije u Bosni i Hercegovini, koja pozdravlja pomenuti projekat.

U konačnici, organizacija još jedne Olimpijade uz rekonstrukciju bob staze na Trebeviću i sportske infrastrukture će doprinijeti, ne samo razvoju vrhunskog sporta, nego i velikom turističkom rastu. 

Podsjetimo, na stazi bi se održavala takmičenja iz tri sporta u više disciplina i to: bob, sanjkanje i skeleton.

Previous Bečki Standard piše o zapadnim diplomatama koji popuštaju antibosanskoj politici
Next Novalić najavio projekte vrijedne oko 16 milijardi BAM u naredne tri godine

You might also like

NAŠI DANI

Konaković o vremenu kad SDA ne kontroliše politiku – period strašno turbulentnog životnog perioda sviju nas

Koliko su političari u našoj zemlji (ne)dosljedni svoje priče poznato je javnosti, izuzeci su rijetki. Vrli su branioci ideja svoje stranke, sve dok ne prelete u drugu ili osnuju vlastitu.

NAŠI DANI

Konaković prisustvovao otvaranju Konzulata RH u Orašju: Ponovio zahvalnost Hrvatskoj na nesebičnoj podršci

–Ministar Elmedin Konaković prisustvovao svečanom otvaranju Konzulata Republike Hrvatske u Orašju Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković prisustvova je danas, 06. jula 2023. godine, otvaranju Konzulata Republike Hrvatske

NAŠI DANI

Svečanom akademijom u Livnu obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Herecegovine

 U povodu obilježavanja Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture (BZK) “Preporod” Livno, u utorak je održana svečana akademija.  U prepunoj velikoj sali BZK Preporod Livno u