Sarajevo i Barcelona 2030: Karić razgovarala sa predstavnicima OKBiH

Sarajevo i Barcelona 2030: Karić razgovarala sa predstavnicima OKBiH

Dva olimpijska i pobratimska grada, Barcelona i Sarajevo, započela su ozbiljne pripreme moguće kandidature za Zimske olimpijske igre 2030.

Uz uspješnu organizaciju ZOI ‘84 i sa bogatom olimpijskom kulturom i naslijeđem, zasigurno možemo doprinijeti ideji organizacije zajedničkih igara. 

Tim povodom, danas je upriličen susret gradonačelnice Benjamine Karić sa predstavnicima OKBiH. 

Predsjednik Marijan Kvesić je izvijestio da su čelnici Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine prije tri dana, a u okviru sjednice ANOK-a na Kritu, održali sastanak sa predsjednikom španskog Olimpijskog komiteta Alejandrom Blanco Bravo, koji je dao svoju podršku za ovakvu ideju.

Gradonačelnica je kazala da je već i sama pokrenula niz sastanaka, između ostalog, sa Ambasadom Španije u Bosni i Hercegovini, koja pozdravlja pomenuti projekat.

U konačnici, organizacija još jedne Olimpijade uz rekonstrukciju bob staze na Trebeviću i sportske infrastrukture će doprinijeti, ne samo razvoju vrhunskog sporta, nego i velikom turističkom rastu. 

Podsjetimo, na stazi bi se održavala takmičenja iz tri sporta u više disciplina i to: bob, sanjkanje i skeleton.

Previous Bečki Standard piše o zapadnim diplomatama koji popuštaju antibosanskoj politici
Next Novalić najavio projekte vrijedne oko 16 milijardi BAM u naredne tri godine

You might also like

SPORT

Nova pobjeda naših košarkašica

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Naše košarkašice su večeras savladale tim Švicarske 80:61 glasio je finalni rezultat u Skenderiji. Nakon

NAŠI DANI

UK ministrica vanjskih poslova: Sada je vrijeme da slobodni svijet stane uz Bosnu i Hercegovinu

Rusija će se suočiti s “masovnim posljedicama” ako napadne Ukrajinu, rekla je Liz Truss. U oštrom upozorenju Vladimiru Putinu, britanska ministrica vanjskih poslova je rekla da bi zapadni saveznici mogli

NAŠI DANI

Više od 800 bosanskih momaka i djevojaka javilo se na konkurs Oružanih snaga

Na konkurs za prijem 500 kandidata za posao u početnom činu vojnika u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine prijavilo se 819 osoba, saznaju domaći mediji u Ministarstvu odbrane Bosne i