Sarajevo i Barcelona 2030: Karić razgovarala sa predstavnicima OKBiH

Sarajevo i Barcelona 2030: Karić razgovarala sa predstavnicima OKBiH

Dva olimpijska i pobratimska grada, Barcelona i Sarajevo, započela su ozbiljne pripreme moguće kandidature za Zimske olimpijske igre 2030.

Uz uspješnu organizaciju ZOI ‘84 i sa bogatom olimpijskom kulturom i naslijeđem, zasigurno možemo doprinijeti ideji organizacije zajedničkih igara. 

Tim povodom, danas je upriličen susret gradonačelnice Benjamine Karić sa predstavnicima OKBiH. 

Predsjednik Marijan Kvesić je izvijestio da su čelnici Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine prije tri dana, a u okviru sjednice ANOK-a na Kritu, održali sastanak sa predsjednikom španskog Olimpijskog komiteta Alejandrom Blanco Bravo, koji je dao svoju podršku za ovakvu ideju.

Gradonačelnica je kazala da je već i sama pokrenula niz sastanaka, između ostalog, sa Ambasadom Španije u Bosni i Hercegovini, koja pozdravlja pomenuti projekat.

U konačnici, organizacija još jedne Olimpijade uz rekonstrukciju bob staze na Trebeviću i sportske infrastrukture će doprinijeti, ne samo razvoju vrhunskog sporta, nego i velikom turističkom rastu. 

Podsjetimo, na stazi bi se održavala takmičenja iz tri sporta u više disciplina i to: bob, sanjkanje i skeleton.

Previous Bečki Standard piše o zapadnim diplomatama koji popuštaju antibosanskoj politici
Next Novalić najavio projekte vrijedne oko 16 milijardi BAM u naredne tri godine

You might also like

SPORT

BOSANSKO-IRSKA PORODICA: Kako je utakmica Irske i Bosne i Hercegovine podijelila porodicu u Dundalku

Za Mirzu i Bronagh Ćatibušić i njihovo troje djece revanš susret baraža za EURO između Republike Irske i Bosne i Hercegovine na Aviva stadionu u Dublinu imat će posebno značenje.

NAŠI DANI

Protest protiv Janšine vlade: U Ljubljani se okupilo 40.000 ljudi

Centar glavnog grada Slovenije u petak je okupirala nepregledna gomila demonstranata. Proteste su podržali i opozicija, sjedišta sindikata, penzioneri i studenti… Središte Ljubljane bilo je ispunjeno beskrajnom gomilom antivladinih protestanata

SPORT

Hamza Turulja, svjetski viceprvak u karateu: Medalja za roditelje i Bosnu

Hamza Turulja,  bosanskohercegovački karatista u srijedu će se iz Čilea sa Svjetskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i U21 , u Bosnu i Hercegovinu vratiti sa medaljom oko vrata.