Sarajevo i Barcelona 2030: Karić razgovarala sa predstavnicima OKBiH

Sarajevo i Barcelona 2030: Karić razgovarala sa predstavnicima OKBiH

Dva olimpijska i pobratimska grada, Barcelona i Sarajevo, započela su ozbiljne pripreme moguće kandidature za Zimske olimpijske igre 2030.

Uz uspješnu organizaciju ZOI ‘84 i sa bogatom olimpijskom kulturom i naslijeđem, zasigurno možemo doprinijeti ideji organizacije zajedničkih igara. 

Tim povodom, danas je upriličen susret gradonačelnice Benjamine Karić sa predstavnicima OKBiH. 

Predsjednik Marijan Kvesić je izvijestio da su čelnici Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine prije tri dana, a u okviru sjednice ANOK-a na Kritu, održali sastanak sa predsjednikom španskog Olimpijskog komiteta Alejandrom Blanco Bravo, koji je dao svoju podršku za ovakvu ideju.

Gradonačelnica je kazala da je već i sama pokrenula niz sastanaka, između ostalog, sa Ambasadom Španije u Bosni i Hercegovini, koja pozdravlja pomenuti projekat.

U konačnici, organizacija još jedne Olimpijade uz rekonstrukciju bob staze na Trebeviću i sportske infrastrukture će doprinijeti, ne samo razvoju vrhunskog sporta, nego i velikom turističkom rastu. 

Podsjetimo, na stazi bi se održavala takmičenja iz tri sporta u više disciplina i to: bob, sanjkanje i skeleton.

Previous Bečki Standard piše o zapadnim diplomatama koji popuštaju antibosanskoj politici
Next Novalić najavio projekte vrijedne oko 16 milijardi BAM u naredne tri godine

You might also like

NAŠI DANI

Manipulacije brojem građana srpske nacionalnosti u Sarajevu: „Govorili su nam da će napraviti bolje Sarajevo od ovoga!“

http://youtu.be/qvrea7OMUus Za razliku od interpretacije sarajevskog humora, nekima matematika i demografija ne polaze za rukom. Već godinama se brojem i statusom građana srpske nacionalnosti koji žive ili su živjeli u

SPORT

Amar Osim novi šef stručnog štaba FK Velež

–Obavještavamo sportsku javnost te članove, navijače i simpatizere našeg kluba da će dužnost šefa stručnog štaba FK Velež, na period od jedne godine, uz mogućnost produženja saradnje za još jednu

HISTORIJA

Stefan Nemanja: Spaljivao je bogumile, SPC ga proglasila svecem. Sada dobija gigantski spomenik u Beogradu

Ovih dana u Beogradu počelo je postavljanje spomenika Stefanu Nemanji, velikom županu Raške (na prlično čudnom postamentu ovog spomenika piše da je bio ‘veliki župan srpski’). Spomenik je izazvao negodovanje