Tešanjski ‘Madi’: Uskoro otvaranje farme u koju je uloženo više od deset miliona maraka

Tešanjski ‘Madi’: Uskoro otvaranje farme u koju je uloženo više od deset miliona maraka

Tešanjska kompanija “Madi“ finalizuje veliki projekat u koji je do sada investirala više od deset miliona maraka. Radi se o izgradnji farme za roditeljska jata, čija je izgradnja počela u martu prošle godine.

Direktor kompanije “Madi”, Maid Jabandžić za poslovni portal Akta.ba kaže kako je u okviru farme izgrađeno devet objekata, a u naredna tri-četiri mjeseca biće izgrađena još dva objekta, čime će ovu veliku investiciju zaokružiti sa ulaganjem od oko 12 miliona maraka.

“Radi se o farmi koja je najsavremenija, najbolja i najveća u državi. Ovo je nešto impozantno, što treba vidjeti”, kaže Jabandžić.

Osim ove investicije “Madi” planira krenuti sa još jednom, odnosno izgradnjom pet objekata za odgoj jata.

Na ovaj način će unaprijediti svoju proizvodnju, odnosno ispunit će svoj cilj, a to je dobiti jeftiniji finalni proizvod. Na ovaj način se stvaraju uslovi i za veću konkurentnost na tržištu u odnosu na druge proizvode.

“Uz sve navedeno, imat ćemo bolju kontrolu i monitoring sa pomenutim jatima, što nam omogućava kvalitetni proizvod”, pojašnjava Jabandžić.

Ono što je posebno interesantno za ovu kompaniju, jeste da stalno radi na širenju tržišta, naročito izvoznog. Tako  da su proizvodi ove kompanije osim Bosne i Hercegovine, prisutni u Srbiji i Crnoj Gori u kojoj se “Madi” proizvodi nalaze među najprodavanijim.

Naravno, idu i korak dalje, tako da je u pripremi tržište Kosova, a otvaraju i tržišta Albanije i Makedonije.

U njihovom asortimanu danas je 80 proizvoda, a svake godine iz njihove fabrike razviju se i dva nova na kojim se radi vrlo ozbiljno i kvalitetno, što je kako navodi Jabandžić i najvažnije.

“Madi” je prošle sedmice u Tešnju u poslovnoj zoni “Vila” otvorio i Tržni centar na 1.100 metara kvadratnih. Izgradnja objekta koštala je preko tri miliona maraka, a posao u njemu je dobilo 30 radnika.

“Jako smo ponosni na ovaj projekat i preporučujemo svima da nas posjete i vide o čemu se radi”, kazao je Jabandžić , te naglasio kako “Madi” neće širiti svoju mrežu objekata te je ovo jedini ovog tipa koji je pustio u opticaj.

Sve navedene investicije donose i nova radna mjesta, tako da Jabandžić očekuje da će sa novom investicijom broj zaposlenih u kompaniji iznositi 450.

Previous Divjak: Branili smo Bosnu i Hercegovinu od agresije, u njenim historijskim granicama (Video)
Next Obilježena 25. godišnjica formiranja Specijalne jedinice MUP-a RBiH - Odreda policije "Bosna"

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Didaktičke igračke od drveta: Uspješan posao nekoliko bosanskih firmi

Nije samo namještaj proizveden u Bosni i Hercegovini cijenjen na svjetskom tržištu, u posljednje vrijeme dolaze nam uspješne priče i od proizvođača koji obrađujući drvo izrađuju zanimljive igračke koje su

MADE IN BOSNIA-387

Vratio se iz Švicarske u Bosnu i Hercegovinu, zapošljava mlade ljude

  Hikmet Kurbegović je rođen 1966. godine u Sanskom Mostu. Nakon života u Švicarskoj, gdje je stekao iskustvo u realnom sektoru, od prvog dana povratka u svoj rodni grad okrenuo

Ekonomija/Biznis

BS Telecom Solutions: Novi višemilionski ugovor za izvoz softvera u CG

Bosanskohercegovačka kompanija „BS Telecom Solutions“ potpisala je novi višemilionski vrijedan ugovor u Crnoj Gori za proizvodnju, isporuku i instalaciju softvera za upravljanje i nadzor saobraćaja na autoputu Bar – Boljare. Radi se