Tešanjski ‘Madi’: Uskoro otvaranje farme u koju je uloženo više od deset miliona maraka

Tešanjski ‘Madi’: Uskoro otvaranje farme u koju je uloženo više od deset miliona maraka

Tešanjska kompanija “Madi“ finalizuje veliki projekat u koji je do sada investirala više od deset miliona maraka. Radi se o izgradnji farme za roditeljska jata, čija je izgradnja počela u martu prošle godine.

Direktor kompanije “Madi”, Maid Jabandžić za poslovni portal Akta.ba kaže kako je u okviru farme izgrađeno devet objekata, a u naredna tri-četiri mjeseca biće izgrađena još dva objekta, čime će ovu veliku investiciju zaokružiti sa ulaganjem od oko 12 miliona maraka.

“Radi se o farmi koja je najsavremenija, najbolja i najveća u državi. Ovo je nešto impozantno, što treba vidjeti”, kaže Jabandžić.

Osim ove investicije “Madi” planira krenuti sa još jednom, odnosno izgradnjom pet objekata za odgoj jata.

Na ovaj način će unaprijediti svoju proizvodnju, odnosno ispunit će svoj cilj, a to je dobiti jeftiniji finalni proizvod. Na ovaj način se stvaraju uslovi i za veću konkurentnost na tržištu u odnosu na druge proizvode.

“Uz sve navedeno, imat ćemo bolju kontrolu i monitoring sa pomenutim jatima, što nam omogućava kvalitetni proizvod”, pojašnjava Jabandžić.

Ono što je posebno interesantno za ovu kompaniju, jeste da stalno radi na širenju tržišta, naročito izvoznog. Tako  da su proizvodi ove kompanije osim Bosne i Hercegovine, prisutni u Srbiji i Crnoj Gori u kojoj se “Madi” proizvodi nalaze među najprodavanijim.

Naravno, idu i korak dalje, tako da je u pripremi tržište Kosova, a otvaraju i tržišta Albanije i Makedonije.

U njihovom asortimanu danas je 80 proizvoda, a svake godine iz njihove fabrike razviju se i dva nova na kojim se radi vrlo ozbiljno i kvalitetno, što je kako navodi Jabandžić i najvažnije.

“Madi” je prošle sedmice u Tešnju u poslovnoj zoni “Vila” otvorio i Tržni centar na 1.100 metara kvadratnih. Izgradnja objekta koštala je preko tri miliona maraka, a posao u njemu je dobilo 30 radnika.

“Jako smo ponosni na ovaj projekat i preporučujemo svima da nas posjete i vide o čemu se radi”, kazao je Jabandžić , te naglasio kako “Madi” neće širiti svoju mrežu objekata te je ovo jedini ovog tipa koji je pustio u opticaj.

Sve navedene investicije donose i nova radna mjesta, tako da Jabandžić očekuje da će sa novom investicijom broj zaposlenih u kompaniji iznositi 450.

Previous Divjak: Branili smo Bosnu i Hercegovinu od agresije, u njenim historijskim granicama (Video)
Next Obilježena 25. godišnjica formiranja Specijalne jedinice MUP-a RBiH - Odreda policije "Bosna"

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Konjičko drvorezbarstvo: Kandidat za uvrštavanje na listu nematerijalne baštine UNESCO-a

U prostorijama Galerije Hanikah u Sarajevu otvorena je izložba “Konjičko drvorezbarstvo”, koju organizira firma Rukotvorine iz Konjica u sklopu festivala “Sarajevska zima 2015” Izložba je otvorena i povodom kandidature konjičkog

MADE IN BOSNIA-387

Gračanički Fortunatto planira da udvostruči proizvodnju obuće – Fabrika traži 100 radnika

Gračanička fabrika obuće Fortunatto koja radi lon poslove za autrijsku firmu Paul Green planira da udvostruči proizvodne kapacitete i zaposli još 100 radnika. Kako su za ekapiju objasnili iz ove

Ekonomija/Biznis

Brže do bosanske obale Jadrana: Gradnja ceste Stolac – Neum ulazi u završetak

Radovi na izgradnji magistralne ceste Stolac – Neum izvode se u skladu s planiranom dinamikom, a kompletna dionica dužine 36 kilometara podjeljena je na sedam lotova. Nedavno su okončani radovi