Treći po broju glasova podržava Erdogana u drugom krugu predsjedničkih izbora u Turskoj

Treći po broju glasova podržava Erdogana u drugom krugu predsjedničkih izbora u Turskoj

Sinan Ogan, koji je bio treći na prošlosedmičnim predsjedničkim izborima u Turkiye, podržao je predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u drugom krugu glasanja zakazanom za 28. maj, javlja Anadolija.

“Podržat ćemo kandidata Narodnog saveza Recepa Tayyipa Erdogana u drugom krugu predsjedničkih izbora”, rekao je Ogan.

Pozvao je svoje pristalice da podrže Erdogana u drugom krugu predsjedničkih izbora.

“Imali smo sve vrste konsultacija prije donošenja posljednje odluke. Donijeli smo ovu odluku jer vjerujemo da je naša odluka ispravna odluka za našu zemlju i naciju”, poručio je Ogan.

U Službenom listu Republike Turkiye u petak je objavljena odluka Vrhovne izborne komisije (YSK) te zemlje o konačnim rezultatima predsjedničkih izbora održanih 14. maja.

U odluci YSK-a navedeno je kako je u prvom krugu predsjedničkih izbora glasalo 55.833.153 od 64.145.504 registriranih birača u zemlji. Važećih je bilo 54.796.049 glasova, a nevažećih 1.037.104 glasova. Odaziv birača bio je 87,04 posto.

Od 3.423.759 registriranih birača u inostranstvu glasalo je 1.691.287 birača – 1.676.268 glasova bilo je važeće, a 15.019 nevažećih. Stopa izlaska na izbore u inostranstvu bila je 49,40 posto.

Prema raspodjeli važećih glasova, kandidat Narodnog saveza i aktuelni predsjednik Recep Tayyip Erdogan dobio je 27.133.849 glasova (49,52 posto). Kandidat Nacionalnog saveza Kemal Kilicdaroglu osvojio je 24.595.178 glasova (44,88 posto).

Kandidat Alijanse predaka Sinan Ogan osvojio je 2.831.239 glasova (5,17 posto). Četvrti kandidat Muharem Ince, koji je neposredno pred izbore izjavio da se povukao iz utrke, osvojio je 235.783 glasova (0,43 posto).

Previous Bećirović, povodom godišnjice prijema BiH u UN, organizovao prijem za bivšeg predsjednika Vijeća sigurnosti Diega Arriju
Next Dobrodošli u 'Otvoreni Balkan'! Optuženik za zločine u Prijedoru prebjegao preko Drine

You might also like

NAŠI DANI

U Sarajevu pretučen Aziz Tafro, autor knjige o zločinima nad Bošnjacima u Tesliću

Opasno je istraživati ratne zločine. Ja sam to na svojoj koži iskusio ovih dana u Sarajevu, napisao je Aziz Tafro, autor nekoliko knjiga koje govore o ratnim zločinima, a ova

NAŠI DANI

Iftari bosanskih studenata – slike materijalnog blagostanja

Studentski dom Tuzla – US “Studenjak” prije nekoliko dana na svojoj Facebook stranici obavijestio je studente da će i ove godine biti organizovana priprema iftara za studente Univerziteta u Tuzli. Iftari će

SEHARA

Kakav je tvoj grad, kakva je tvoja država – Svako svoj svijet u sebi nosi

Pripovijeda se da je poznati arapski učenjak Hasan el Basri jedne prilike sjedio na kapiji Šama, a pored njega je čučao prosjak. U grad je ušao jedan putnik i upitao