Trump čestitao Dan državnosti članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Trump čestitao Dan državnosti članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Američki predsjednik Donald Trump uputio je čestitku članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, 25 novembra.

– Uime Sjedinjenih Američkih Država, primite moju iskrenu čestitku na Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Dok obilježavate Dan državnosti Bosne i Hercegovine i 25. godišnjicu Daytonskog mirovnog sporazuma, jasno je da je mir pobijedio test vremena. Bosna i Hercegovina je iz mračnih dana prošlosti izašla jača i ostaje čvrsto i nepokolebljivo u svojoj predanosti ka euroatlantskoj budućnosti svojih građana – naveo je Trump.

Američki predsjednik ističe da su Sjedinjene Države ponosne što su partner Bosne i Hercegovine.

– Gledajući u sljedećih 25 godina i dalje, SAD potvrđuje svoju predanost narodu i vladi Bosne i Hercegovine dok slijedimo naše zajedničke interese u stabilnosti i prosperitetu svih – poručio je Trump.

Izvor: Agencije

Previous Festival zimnica i autohtonih proizvoda u Sarajevu: Domaće je domaće, gradimo BiH
Next OSBiH: Prijem 24. klase kandidata na osnovnoj obuci za vojnike u Centru za osnovnu obuku

You might also like

NAŠI DANI

Kosovo dobilo svoju vojsku

  Apsolutnom većinom glasova Skupština Kosova usvojila je danas paket zakona i završila transformciju Kosovskih bezbjednosnih snaga u Vojsku Kosova. Glasanju nisu prisustvovali srpski poslanici – prenosi AA. Poslanici Skupštine

NAŠI DANI

Zanimljivi podaci: Većina bosanskih građana ne podržava pridruživanje EU

U Bosni i Hercegovini 49 posto građana podržava pridruživanje Evropskoj uniji – pokazalo je istraživanje čiji su rezultati predstavljeni danas u Delegaciji EU u Sarajevu.

NAŠI DANI

Bosanski građani prošle godine kupili automobile vrijedne milijardu maraka

Skoro milijardu KM vrijedni automobili uvezeni su u Bosnu i Hercegovinu tokom prethodne godine, što predstavlja rekord u zadnjih deset godina, saznaje portal CAPITAL. Prošle godine uvezeno je 69.077 automobila, što