U Bosnu i Hercegovinu stigle nove doze ‘Pfizer’ vakcine

U Bosnu i Hercegovinu stigle nove doze ‘Pfizer’ vakcine

U Bosnu i Hercegovinu je stiglo više od 43.000 doza vakcina protiv koronavirusa.

Radi se o 32.760 doza “Pfizer” vakcine iz “Covax” programa i 10.530 doza istog proizvođača iz “mehanizma EU za zdravlje” (EU4Health).

Danas će u BiH stići i 500 doza “Astra Zeneka” vakcina za zaposlene u UN, koje će uvesti Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

U Bosnu i Hercegovinu bi u naredna tri dana trebalo da stigne više od 100.000 doza vakcina protiv virusa korona, uključujući i doze koje su jutros stigle. Ovo je objavljeno na “Tvitter” nalogu Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Iz mehanizma “Covax” u utorak se očekuje isporuka 35.100 doza, a u srijedu 32.760 doza vakcina.

Kako je navedeno na “Tvitteru” Ministarstva civilnih poslova, do kraja maja se očekuje i isporuka 81.600 doza “Astra Zeneke” putem “Covax” programa.

Previous Podrška iz Sarajeva za narod Palestine
Next Na Manjači službeno najavljena bilateralna vježba OS BiH i SAD „Brzi odgovor 21“

You might also like

OTPOR BOSNE

Skup “Dobrinja je puna ljiljana” povodom 30 godina od početka opsade Sarajeva

Povodom 30. godišnjice početka agresije na Bosnu i Hercegovinu i opsade Sarajeva, u sarajevskom naselju Dobrinja je organiziran skup pod nazivom “Dobrinja je puna ljiljana” na kojem se okupilo nekoliko

NAŠI DANI

Zeničani žele brendirati “Čimburijadu” i proglasiti je nematerijalnim dobrom Bosne i Hercegovine

  Forum građana Zenice, koji je jesenas inicirao obnovu i otvaranje za javnost parka „Kulin ban“ na Bilinom polju, započeo je aktivnosti na prikupljanju dokumentacije za proglašenje „Zeničke čimburijade“ nematerijalnom

NAŠI DANI

Mehmedović: Predstavnici RS-a došli na sjednicu samo kako bi podržali grantove

Poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović današnju sjednicu tog doma nazvao je blagom bez posebnih političkih tenzija.