Hadžikadunić i Ahmedhodžić: Ponosni što su dio bosanske reprezentacije

Hadžikadunić i Ahmedhodžić: Ponosni što su dio bosanske reprezentacije

Nakon što su nedavno stekli pravo da nastupaju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine dvojica mladih fudbalera Dennis Hadžikadunić i Anel Ahmedhodžić stigli su prvi put i na okupljanje najboljeg bosanskohercegovačkog tima.

Poslije četiri dana priprema podijelili su svoje utiske o tome šta za njih znači ovaj poziv, o igračima, atmosferi kao i svojim očekivanjima.

Hadžikadunić: “Vrlo sam ponosan što sam ovdje i puno mi znači to što sam reprezentativac Bosne i Hercegovine. Sretan sam, kao i cijela moja porodica. Dobro se radi, ovdje su svi profesionalci od igrača pa do ljudi oko nas. Mislim da smo se i dobro pripremili jer smo imali kvalitetne treninge. Lijepo se osjećam u reprezentaciji, svi su jako prijatni prema nama novajlijama, razgovaramo, daju nam podršku i lijepo smo primljeni. Kao i svi igrači jedva čekam priliku da zaigram a ako to bude večeras mogu obećati da ću se maksimalno truditi da opravdam ovaj poziv”.

Slično razmišlja i Anel Ahmedhodžić:

“Jedva sam čekao da dođem. Prvi osjećaj je zaista fantastičan, imamo velike igrače ali se oni jednostavno ponašaju, prema nama su otvoreni i dobro se osjećam ovdje. Kao i kod Dennisa, moja porodica i ja smo ponosni i neizmjerno sretni što sam dobio poziv za reprezentaciju. Sviđa mi se i atmosfera i prijateljski odnos koji osjećamo i mi koji smo tek došli.

Znam da je pred nama važna utakmica i nisam siguran da li ću dobiti priliku da igram, ali smo ovdje dobro radili i ja ću biti spreman. Obično na početku osjećam malu tremu, ali to brzo prođe i samo vidim ono što se dešava na terenu. Mi imamo kvalitetne igrače, to se vidjelo i na treninzima ali moramo pokazati na utakmici. Ovo je dobra ekipa, a ukoliko zaigram večeras, znam da ću dati sve od sebe da odigramo na vrhunskom nivou.“

Hadžikadunić i Ahmedhodžić su sigurno igrači čije vrijeme tek dolazi te bi u budućnosti mogli predstavljati i okosnicu ovog tima. Razmišljali su i oni o tome i obojica naglašavaju:

„Dug je put do toga. Trebamo mnogo raditi, trenirati, biti posvećeni ali mi smo spremni na to jer velika je čast ali i odgovornost nositi dres svoje zemlje“.

-Meč polufinala doigravanja za EURO između Bosne i Hercegovine i S. Irske na programu je večeras od 20:45 na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Utakmica se trebala igrati još na proljeće, ali je prolongirana zbog poznate situacije s pandemijom, kao i Evropsko prvenstvo koje je odloženo za narednu godinu.

Ukoliko naša selekcija ostvari pobjedu finalni meč za odlazak na EP igrat će narednog mjeseca protiv pobjednika susreta Slovačka – Irska.

Previous Film “Pun Mjesec“ nominovan za nagradu Evropske filmske akademije
Next Ustikolina - uređenje muslimanskog mezarja iz 15. vijeka

You might also like

SPORT

Vujošević: Ovdje postoji tradicija i veliki broj talentovanih igrača i to je za trenera izazov

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine danas je zvanično predstavo novog selektora muške seniorske košarkaške reprezentacije Duška Vujoševića, koji je na tu dužnost izabran krajem marta ove godine, prenose agencije. Duško

SPORT

Majka Bošnjakinja, otac Nigerijac – Talentovani fudbaler Ajaxa želi igrati za Bosnu!

Talentovani mladi nogometaš Ajaxa koji ima porijeklo iz Bosne i Hercegovine, Precious Ugwu, odlučio je napraviti konkretne poteze kako bi zaigrao za našu reprezentaciju. Naime, kako je ekskluzivno otkriveno za SportSport.ba,

SPORT

Jusuf Nurkić se priključio pripremama Zmajeva na Vlašiću

Kompletiran je igrački kadar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon što se Zmajevima danas na Vlašiću priključio centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić. Pripreme naših najboljih košarkaša na ovoj planini