Zelensky: Ukoliko nas Rusija napadne, borit će se svi Ukrajinci

Zelensky: Ukoliko nas Rusija napadne, borit će se svi Ukrajinci

Predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelensky kazao je kako će se, ukoliko Rusija preko Krima napadne njegovu zemlju, boriti svi Ukrajinci, i muškarci i žene, prenosi AA.

Zelensky je u intervjuu za magazin ”Focus” kazao kako će nastati veoma loša situacija ukoliko Rusija njegovu zemlju napade s Krima. Dodao je kako se protive toj opciji i ne žele je ni zamisliti.

”Nadajmo se da neće biti moguće. Inače će nastati veliki rat. Nikuda nećemo otići, svi ćemo se boriti. Muškarci i žene, svi ćemo biti mobilizirani”, upozorio je Zelensky.

Kazao je kako trenutno nema razloga da se sastaje s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

”Ukoliko se nastavi prolongirati sastanak savjetnika lidera Normandijske četvorke, zasigurno da ću razgovarati s njim. Kao predsjednik Ukrajine moram riješiti sve komplikovane probleme”, rekao je Zelensky.

Dodao je i kako je, kada je u pitanju rješenje krize u Donbasu, lično za napuštanje sporazuma iz Minska, ali da stvari nisu tako jednostavne. Pojasnio je da ukoliko dođe do povlačenja iz sporazuma, Evropa bi mogla ukinuti sankcije Rusiji.

Previous Uručeni ključevi 22 automobila prilagođena potrebama RVI
Next “Koalicija za Mostar 2020”: Izuzetno dobar izborni rezultat

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Obilježena godišnjica pogibije Ramiza Salčina

U sklopu obilježavanja 25 godina od pogibije Ramiza Salčina, komandanta Općinskog štaba Teritorijalne odbrane Novi Grad, danas su članovi porodice, rodbina, prijatelji i saborci obišli njegov mezar na šehidskom mezarju

NAŠI DANI

Arheološki park sa stećcima u blizini zgrade Općine Novi Grad Sarajevo

Općina Novi Grad Sarajevo započela je uređenje arheološkog parka u kojem se nalaze dva srednjovjekovna stećka u blizini zgrade Općine, u ulici Bajrama Zenunija. Dva srednjovjekovna nadgrobna spomenika stećka, u

RIJEČ

Federalni zavod u Mostaru ima 43 uposlenika, samo je jedan Bošnjak

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Sanel Kajan objavio je na društvenim mrežama odgovor Federalnog agromediteranskog zavoda kojima je poslao upit. Naime, Kajan je zatražio odgovore na