Glas razuma! Mia Bjelogrlić: Veličanje ratnih zločinaca je sramota

Glas razuma! Mia Bjelogrlić: Veličanje ratnih zločinaca je sramota

Mia Bjelogrlić, kćerka srbijanskog glumca i filmskog producenta Dragana Bjelogrlića, već danima dobija uvrede zbog stava o ratnom zličincu Ratku Mladiću, koga je žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu prije nekoliko dana osudilo na doživotnu robiju.

Naime, Mia nije željela previše da komentariše ovaj slučaj, ali je istakla da je zbog svoje izjave „da je veličanje ratnih zločinaca sramota“, dobila dosta uvredljivih poruka od pojedinaca, piše Nova.

„Kažem da je za mene sramota veličanje ratnih zločinaca, desi se ovo, pa puta 200“, napisala je Mia u opisu fotografija koje je objavila.

Mia je ispod svoje objave dobila podršku pojedinaca, no bilo je i onih koji su joj poručili da treba „da se srami zbog svojih izjava“.

Ona je zatim tviterašima koji su je izvređali pokušala da objasni da se njen komentar nije odnosio na kompletan narod, već samo na ratne zločince.

No, ni poslije njenog objašnjena stvari se nisu popravile, a pojedinci su nastavljali da je vrijeđaju koristeći najpogrdnije riječi.

Podsjetimo, bivši komandant Vojske Republike srpske Ratko Mladić (koji je bio na platnom spisku Beograda i nakon počinjenih zločina živio u Srbiji do 2011.) pravosnažno je osuđen pred Haškim tribunalom na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovječnosti nad nesrbima tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.  Žalbeno vijeće odbacilo je sve žalbe Mladićeve odbrane, ali i Tužilaštva.

Previous Hadžem Hajdarević dobitnik Nagrade za književno djelo 'Hasan Kaimija'
Next Bjelašnicu danas čistilo 350 volontera

You might also like

NAŠI DANI

U Sarajevu naučni skup ‘Bosanskohercegovačka država i Bošnjaci’ (VIDEO)

  Savremeno bosanskohercegovačko iskustvo politike i promišljanja u kontekstu jačanja atributa države Bosne i Hercegovine, te razobličavanje mitova i pokušaja falsifikata koji se vežu za te procese u fokusu su

NAŠI DANI

MFS-EMMAUS je krenuo i sa podjelom obroka narodu Palestine

-Nakon različitih distribucija koje realizujemo u Palest1ni od distribucije odjeće i prehrambenih paketa jučer smo startovali i sa podjelom obroka za ljude koji su ostali bez svojih domova i kojima

NAŠI DANI

Podnešena prijava protiv falsifikatora izbornih rezultata u selu Klisa

Nakon što su predali prigovor GIK-u, mještani Klise su u MUP-u Zvornik podnijeli prijavu protiv članova biračkog odbora i posmatrača izbornog procesa u Klisi. Oko tridesetak mještana sela Klisa danas