U Cazinu ovih dana otvorena dva nova školska objekta

U Cazinu ovih dana otvorena dva nova školska objekta

6. septembra za 45 prvačića OŠ „Cazin 1“ bio je poseban dan.

Upravo su oni prvi kročili u novu školsku zgradu gdje će narednih devet godina naučiti puno toga.

Uz to, u klupama su ih sačekale i knjige koje su ih posebno obradovale. Ovi mali školarci ,na sreću, neće proći ono što su prošli njihovi stariji školski drugovi,  kao i nastavnici koji su ovdje proveli svoj radni vijek.

Novi objekt Vlada USK te grad Cazin podržali su s preko pet miliona marka, a dodatna sredstva biće osigurana i za uređenje okoliša te izgradnju sportske dvorane.

U cazinskoj mjesnoj zajednici Majetići, svečano je 11. ovog mjeseca upriličeno otvorenje novoizgrađene područne škole, koja inače, pripada centralnoj školi Ostrožac.

Učenici područne škole Majetići kod Ostrožca, od danas nastavu pohađaju u novoizgrađenom i novoopremljenom objektu. Tako će, umjesto hladnih i neuslovnih prostorija, zimu dočekati u toplom i ugodnom ambijentu, primjerenom propisanim standardima.

Najbolje to zna Sabiha Majetić, koja je u staroj školi provela devet godina, razboljela se i dobila premještaj. Kako je sama kazala, iako ne radi više u školi zbog bolesti, sretna je zbog radnih kolegica i djece koja će imati bolje uslove za rad i školovanje.

CAZIN: SVEČANO OTVORENA NOVOIZGRAĐENA PODRUČNA ŠKOLA U MAJETIĆIMA

Stara škola, na zahtjev Vijeća roditelja, srušena je prije nekoliko dana. Nisu više željeli gledati objekt sa urušenim plafonima, dotrajalim mokrim čvorovima i starim pećicama na drva. Kamen temeljac nove zgrade udaren je prije 14 godina, radovi su počeli 2013; ali se s mrtve tačke krenulo tek šest godina kasnije.

 Vlada USK je pri tom ukupno izdvojila 300 000 maraka, dok je Grad Cazin preuzeo obavezu rješavanja neophodne dokumentacije i izmirenja troškova električne energije.

(RTVUSK/MiruhBosne)

Previous SBiH: Zašto Silajdžić nije htio posjetiti Srbiju
Next Srebrenik: U zadnje tri godine otvoreno više od 300 obrtničkih radnji

You might also like

NAŠI DANI

Pomoć narodu Gaze i Palestine iz Bosne – primjeri dječije velikodušnosti

U svim džamijama Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je nakon džuma – namaza organizirana sergija za pomoć narodu Gaze. Prikupljena sredstva će stanovništvu Gaze biti dostavljena čim se

NAŠI DANI

Sarajevo: Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine na otvorenom!

  Prvi mart-Dan nezavisnosti Bosne Hercegovine će po prvi  put  u Sarajevu svečano biti obilježen na otvorenom, raznolikim dnevnim zabavnim programom namijenjenim našim najmlađim sugrađanima, djeci Sarajeva, ali i svima

NAŠI DANI

Omogućen ulazak u Bosnu i Hercegovinu srodnicima bh. državljana evukuisanih iz Gaze

Omogućen je ulazak u Bosnu i Hercegovinu srodnicima bosanskohercegovačkih državljana evakuisanih iz Gaze, saopćeno je danas iz Vijeća ministara BiH. Naime, na 18. vanrednoj telefonskoj sjednici, Vijeće ministara je u