Srebrenica: U Veterinarskoj stanici “sređuju” papire za državljanstvo Srbije

Srebrenica: U Veterinarskoj stanici “sređuju” papire za državljanstvo Srbije

Ispred Veterinaske stanice u Srebrenici, danas desetine građana. Saznajemo kako je riječ o predaji dokumenata za dobijanje državljanstva Republike Srbije, u što kraćem roku. Sve se dešava neposredno pred aprilske izbore u susjednoj zemlji.

TV ekipa pokušala je na licu mjesta zabilježiti šta se događa, izvještava N1.

Kada su prišli građanima koji čekaju u redu, postali su neperijatni i agresivni, te ni u kom slučaju nisu željeli odgovarati na pitanja o tome zbog čega su tu.

“Organizatori” ovog događaja, kada su primijetili kameru, izašli su iz Veterinarske stanice, upozoravajući TV ekipu kako je snimanje zabranjeno. Potom su desetine građana, koji su s “papirima” čekali ispred, pustili unutar Veterinarske stanice i zaključali vrata.

Prethodnih dana i opozicioni političari u Srbiji predočili su dokaze o tome kako se u toj zemlji bosanski građani upisuju u državljanstvo susjedne zemlje, te s kojom namjerom.

Previous Silajdžić: Jeste teško stanje ali oni koji vole Bosnu i Hercegovinu ne trebaju se bojati
Next Sarajevo European Open 2022: Na turniru vrhunski džudisti iz 27 zemalja

You might also like

NAŠI DANI

Slučaj Mašetović: Bosanski student bi naredne sedmice trebao biti pušten iz pritvora u Turskoj

  Began Muhić, konzul Bosne i Hercegovine u Istanbulu, optimista je u pogledu rješavanja sudbine uhapšenog bosanskohercegovačkog studenta Selmira Mašetovića. Konzul Muhić je u razgovoru za Radiosarajevo.ba  kazao je da je naredna sedmica

NAŠI DANI

Objavljen dnevnik 11-godišnje palestinske djevojčice ubijene u izraelskom napadu

Objavljen je dnevnik 11-godišnje palestinske djevojčice koja je ubijena u napadu izraelskih snaga u Pojasu Gaze, javlja Anadolu. Dnevnik koji je napisala Sella al-Yazji, koja je ubijena u izraelskom napadu

NAŠI DANI

VP: VOJVODINA TREBA DA BUDE REPUBLIKA

Vojvođanska autonomnost svedena na nivo ponižavanja. Aktivisti Vojvođanske partije (VP) organizovali su danas performans na Petrovaradinskoj tvrđavi performans “Vojvodina republika”, kojim su željeli da ukažu na ustavno-pravnu neodrživost položaja Vojvodine.