Poljoprivredni proizvodi Koraja zastupljeni u zemljama Evropske unije

Poljoprivredni proizvodi Koraja zastupljeni u zemljama Evropske unije

Nedžad Uzejrović prije 11 godina vratio se u Koraj gdje živi sa svojom suprugom. Bavi se poljoprivrednom proizvodnjom, najviše voćarstvom.

Njegovo voće jedno je od najkvalitetnijih u ovom povratničkom mjestu, a to će vam potvrditi svi stanovnici Koraja sa kojima svakodnevno surađuje.  Prethodnih 12 mjeseci proizveo je 20 tona jabuke, 7 tona kruške i 400 tona šljive  koje bez problema plasira širom Bosne i Hercegovine i u zemlje Evropske Unije.

  • “Trenutno raspolažem sa negdje oko 4 hiljade sadnica. Imam voćnjak oko 30 duluma zemlje. Ovu sam hladnjaču ovdje napravio iz svojih vlastitith sredstava i tu vršim otkup šljive u junu i julu mjesecu i ta sva šljiva završava u Evropskoj Uniji. Negdje oko 400 tona se izveze odavde tog korajskog blaga. Što je najbitnije a to mogu potvrditi i mještani ovdje nije niko još zakinut svi su naplatili svoje proizvode”, istakao je Nedžad Uzejrović poljoprivrednik.


Zbog geografskog položaja Koraj je idealno mjesto za poljoprivrednu proizvodnju.

Videoprilog rtvtk.

Previous Više od 200 učenika danas predstavlja takmičarske projekte na naučnoj olimpijadi BOSEPO
Next SDA u naletu u TK: Povratak na vlast, uspješna 'ponder priča' i zimsko pojačanje iz konkurentske stranke

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Metaloprerađivački sektor Tuzlanskog kantona doživljava renesansu

U Bosni i Hercegovini 15.novembar se obilježava kao Dan metalaca. Metalska industrija u Bosni i Hercegovini oporavlja se od negativnih posljedica krize izazvane pandemijom koronavirusa. Postala je motor bosanskohercegovačkog izvoza.

MADE IN BOSNIA-387

Brojler prvi i jedini u BIH proizvodi ekološko pileće meso

Brojler doo Sarajevo kao iskusni dugogodišnji proizvođač pilećeg mesa ovaj put se ističe kao lider i kreator ideje o organiziranju tradicionalnog, ekološkog uzgoja pilića za bosansko-hercegovačko tržište. Kompanija smo koja

Ekonomija/Biznis

«BH. korpa» – 300 domaćih proizvoda iz 50 kompanija učestvovalo u projektu podrške domaćim proizvođačima

Na današnji dan prije dvije godine Hoše komerc je predstavio projekat podrške domaćim prizvođačima «BH. korpa» u okviru kojeg je do sada učestvovalo 300 bosanskohercegovačkih proizvoda iz 50 kompanija. Sljedeća