Sarajevo: Obavljena testna vožnja novim trolejbusom

Sarajevo: Obavljena testna vožnja novim trolejbusom

Obavljena je testna vožnja jednog od pet novih trojelbusa koji su stigli iz Minska u Sarajevo.

Do kraja septembra stići će ih još 30. Radi se o najvećoj nabavci nakon rata koju je izvršila Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja u saradnji sa EBRD-om. 

Trolejbusi su opremljeni naprednim sistemimam posljednje generacije.

– Radi se o konfornim trolejbusima, kapaciteta do 130 mjesta. Vozila su opremljena video nadzorom i rampom za osobe sa invaliditetom.

Koristim priliku da zamolim naše građane da čuvamo ove trolejbuse, njih su kupili građani, prvi put nakon Olimpijade (1984. g.).

Flota je od 35 vozila. Danas trolejbuski saobraćaj ima 17 vozila, duplo više ćemo imati vozila nego što ih imamo danas.

Osim trolejbuskih linija, ova vozila će moći voziti autobuske linije kada se spuste sa kontaktne mreže na baterije, 20 kilometara, rekao je za TVSA ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Previous Vučić: Neki u regionu žele da uvuku Srbiju u sukobe; da je obilježe kao nekoga ko je "protiv zapadne civilizacije"
Next Ohrabreni dokumentom iz Brisela: Čović i Plenković poručuju da konačan dogovor o izbornoj reformi mora biti postignut

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Sve spremno za Međunarodne skokove sa vodopada u Jajcu 1. avgusta

Za skokove sa vodopada u Jajcu 1. avguta za sada se prijavilo blizu 30 skakača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore a dolazak su najavili i ljubitelji ovog sporta

BH RAZGLEDNICA

Green Destinations – Bosanska Krupa jedna od Top 100 priča o održivosti destinacija u svijetu za 2023.

Priča o dobroj praksi grada Bosanska Krupa proglašena je na konferenciji Green Destinations 2023 koja se održava u Tallinnu, Estonija, kao jedna od Top 100 priča o održivosti destinacija u

BH RAZGLEDNICA

Misterija kamenih kugli: ‘U selu nema bolesnih, niko nije imao rak i dugo se živi’ (Video)

U ovom videu donosimo priču o kamenim kuglama u Zavidovićima, koju nam je ispričao Nedžad Ikanović, na čijem imanju se nalaze.