Više od 800 bosanskih momaka i djevojaka javilo se na konkurs Oružanih snaga

Više od 800 bosanskih momaka i djevojaka javilo se na konkurs Oružanih snaga

Na konkurs za prijem 500 kandidata za posao u početnom činu vojnika u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine prijavilo se 819 osoba, saznaju domaći mediji u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine.

Oglas je bio otvoren mjesec dana odnosno do prošlog petka, 24. aprila. Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u Bosni i Hercegovini, kao i iz reda ostalih.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine, na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladićima i djevojkama u Bosni i Hercegovini, koji ispunjavaju uslove i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju izazovan posao sa sigurnom plaćom i mogućnost kontinuiranog profesionalnog razvoja i napredovanja u karijeri u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Na oglas su se mogli prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stepena, da nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina i da ispunjavaju uslove konkursa raspisanog za određeno formacijsko mjesto.

Testiranja kandidata će biti obavljeno u centrima za regrutovanje u: Sarajevu – kasarna “Rajlovac”, Banjoj Luci – kasarna “Kozara”, Čapljini – kasarna “Božan Šimović” i Tuzli – vojna baza “Aerodrom Dubrave”.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatima i nakon završenog intervjua izvršiti izbor i predložiti ministru odbrane Bosne i Hercegovine kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Kandidati, koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku, primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema.

Previous Ef. Čajlaković: Važno je spominjanje Allaha dž.š., to smiruje srce
Next Stižu ‘bebe iz epruvete’: Iz budžeta FBiH 10 miliona za biomedicinski potpomognutu oplodnju

You might also like

NAŠI DANI

Europarlamentarka Strik u posjeti našoj zemlji: Upozorava na kompromise koji bi mogli učvrstiti etničke podjele

U Bosni i Hercegovini vlada politička kriza koja prijeti eskalacijom stanja, napisala je danas europarlamentarka iz grupacije Zelenih (Nizozemska) Tineke Strik koja boravi u službenoj posjeti BiH na svom Twitter

NAŠI DANI

Britanski mediji o bosanskim piramidama: Zaboravite Egipat!

Bosanske piramide još uvijek su prava atrakcija stranim medijima. Nakon reportaže na Discovery Channelu, britanski Daily Star objavio je priču o bosanskim piramidama pod naslovom “Ekskluzivno: Dolina drevnih mega piramida

NAŠI DANI

NYT: Firma koju g. Čović želi da stvori imala bi sjedište u bosanskom gradu Mostaru, etnički mješovitom, ali dugom bastionu hrvatskog šovinizma

Disfunkcija Bosne reže napore da se obuzda domet Moskve na Balkanu – piše New York Times. Sjedinjene Države i Evropa su se zalagale za novi naftovod za dovođenje gasa u