Počast žrtvama genocida: Stotine motociklista iz Sarajeva krenule ka Potočarima

Počast žrtvama genocida: Stotine motociklista iz Sarajeva krenule ka Potočarima

Više stotina motorista krenulo je danas iz Sarajeva put Potočara gdje će 11. jula prisustvovati komemoraciji i dženazi žrtvama genocida u Srebrenici, javlja AA.

Među učesnicima Međunarodnog moto maratona Srebrenica, koji se i ove godine održava pod motom “Da se ne zaboravi i ne ponovi”, su motoristi iz Bosne i Hercegovine, država regije i šire.

Motociklisti su krenuli sa Ilidže, a potom su formirali kolonu te uz policijsku pratnju i uz “Srebrenički inferno“ napravili defile kroz Sarajevo.

Počast žrtvama genocida: Stotine motociklista iz Sarajeva krenule ka Potočarima

Učesnici moto-maratona su se zaustavili pred Spomen-obilježjem ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, a nakon toga nastavili put prema Memorijalnom centru Potočari.

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari 11. jula ove godine biće ukopani posmrtni ostaci još 50 žrtava genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici.

Previous Umjetnička instalacija "Majčina marama" otvorena u Memorijalnom centru: Došlo oko 9.000 marama iz 180 država
Next Chicago - kod aerodroma O'Hare podsjetnik na genocid u Bosni

You might also like

NAŠI DANI

Forto: Ne stidim se bošnjaštva, jer ja nisam Bošnjak!

Kandidat za premijera Kantona Sarajevo Edin Forto govorio je za Source portal. Između ostalog, bilo je govora o resoru zdravstva, koji je u ovom momentu najključnijiji, zbog toga je najavio

NAŠI DANI

Lavrov u Bosni i Hercegovini – potvrda ruskog uticaja

Sergej Lavrov dolazi u Bosnu i Hercegovinu na 25. godišnjicu Dejtonskog sporazuma kako bi, prema analizama, pokazao Zapadu da Rusija ne odustaje od uticaja u ovom dijelu svijeta. Sergej Lavrov

NAŠI DANI

U Bijeljini pretučen advokat Duško Tomić: ‘Njima smeta zastava Bosne i Hercegovine’

Advokat Duško Tomić pretučen je jučer u Bijeljini. Tomić je zadobio povrede u dvorištu jedne kuće u naselju Međaši. Kako je ispričao za N1, pretukao ga je lider lokalne boračke