Izražena prednost – Erdogan iznad 50 posto podrške na izborima u Turskoj

Izražena prednost – Erdogan iznad 50 posto podrške na izborima u Turskoj

Na osnovu trećine prebrojanih glasova na izborima u Turskoj u vodstvu je aktuelni turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan. Trenutno je na 53 posto podrške a prebrojano je 34 posto glasova.

Birališta širom Turske zatvorena su danas u 17 sati po lokalnom vremenu (16 sati po srednjoevropskom), čime je završeno glasanje na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

Građani Turske danas su glasali na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, a birali su između tri predsjednička kandidata, te 24 političke stranke i 151 nezavisnog kandidata za parlament koji ima ukupno 600 poslaničkih mjesta.

Pravo glasa na izborima ima 64,11 miliona ljudi, a više od 4,9 miliona turskih građana glasalo je po prvi put.

Aktuelni predsjednik Recep Tayyip Erdogan, Kemal Kilicdaroglu i Sinan Ogan, prema redosljedu na glasačkom listiću, kandidati su za predsjednika Turske.

Ukoliko nijedan kandidat ne bude imao preko 50 posto podrške, dva kandidata s najviše dobijenih glasova idu u drugi krug (28. maj).

Aktuelne rezultate izbora u Turskoj možete pratiti na sljedećem linku. https://secim.aa.com.tr/

Previous Ovo su političke stranke sa najvećim dugovima: Prednjače SDP, NiP i SNSD
Next U BPK-u Goražde Dan žalosti, obilježen Dan sjećanja na ubijenu djecu

You might also like

NAŠI DANI

Dok se sljedbenici Tuđmanove politike lažno zalažu za prava Hrvata, u čapljinskoj Lasti ugašena proizvodnja

Lider HDZ BiH Dragan Čović u kontinuitetu priča o pravima Hrvata, koja su navodno ugrožena! I predstavnici RH su na toj liniji, u Evropskom parlamentu su pokrenuli priču o federalizaciji

NAŠI DANI

Željko Komšić čestitao Dan Armije RBiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku povodom obilježavanja 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine. “Svim Bosancima i Hercegovcima čestitam 15. april – Dan

NAŠI DANI

Đapo: Imamo novce da nabavimo vakcinu za svakog građanina

Ministrica Edita Đapo, članica novog pregovaračkog tima za nabavku vakcina, za N1 je govorila o novom pokušaju Vlade FBiH da nabavi vakcine protiv COVID-19. Ona je kazala da je tim