Absolute group iz Travnika pravi sportsku opremu za 700 klubova

Absolute group iz Travnika pravi sportsku opremu za 700 klubova

Absolute group je kompanija koja je osnovana 2014. godine sa ciljem pružanja usluga i proizvodnje shodno potrebama globalnog tržišta na kojem se kompanija želi iskušati i pozicionirati.

Absolute Group je svoj koncept zasnovala na četiri stuba koja će se strateški razvijati, jačati i unaprjeđivati u zajedničkoj grupaciji povezanih sistema.

– U svom sastavu Absolute group ima i nekoliko drugih firmi, kao što je Hasky sport čija je kompanija Number1 koja se bavi proizvodnjom sportske opreme. U našoj kompaniji trenutno je uposleno oko 150 radnika. U narednom periodu imamo nekoliko projekata gdje planiramo uposliti oko 300 novih radnika. Absolute group ima nekoliko djelatnosti, pored tekstilne, tu je i grafička djelatnost, metalna gdje radimo proizvode u kombinaciji sa tekstilnom djelatnošću – kazao je Nihad Selimović, vlasnik kompanije Absolute group.

Oko 90 posto proizvoda koje proizvedi Absolute group završavaju na tržištu Evropske unije, a najveći izvoz orijentiran je ka Njemačkoj i Holandiji.

– Pored sportske opreme, imamo opremu za kampiranje, šatore i to je dio našeg asortimana kojeg sto posto izvozimo. Možemo se pohvaliti da sve ozbiljne sportske ekipe, nacionalni savezi u Bosni i Hercegovini, preko 20 njih, nose našu opremu. Također mnogi sportski klubovi kako iz Bosne i Hercegovine tako i regiona i Evrope nose našu opremu i to je oko 700 sportskih klubova – istakao je Selimović.

Ovoj kompaniji plan je da se nastave širiti i dalje. Tokom pandemije koronavirusa ostali su stabilni, a ni jednog radnika nisu otpustili.

– Čak smo zaposlili nove. Prije otprilike dva mjeseca pokrenuli smo novi pogon u Sapni, zaposlili smo 48 radnika. U planu je da se do kraja godine uposli 100 radnika. Drugi projekat je u Jablanici sa kojim se trebalo krenuti sredinom ove godine, nažalost zbog pandemije je sve prolongirano. U tom pogonu je planirano uposlenje 250 radnika. Objekat je završen, jedan dio opreme je naručen i čekamo da se situacija smiri i idemo s fazom uposlenja radnika u Jablanici – rekao je vlasnik kompanije Absolute group.

Izvor: Biznis.ba
Previous Politički stručnjak dr. Bassuener: Zaustaviti ovakvu promjenu izbornog zakona u Bosni i Hercegovini
Next RH: Konferenciji "Bošnjaci u popisu stanovništva 2021.“

You might also like

Ekonomija/Biznis

Mladi poduzetnici iz Usore u čast bosanskom vladaru Kulinu lansirali robni brend

Tri mlada poduzetnika iz Usore su se odvažila i počela s proizvodnjom autohtonog bosanskohercegovačkog brenda, obuće, čiju domaću autentičnost potvrđuje i naziv robne marke posvećene bosanskom srednjovjekovnom vladaru banu Kulinu.

Ekonomija/Biznis

Ove godine dobar rod i otkupna cijena maline

Berba malina u Bosni i Hercegovini polahko se zahuktava, a malinari očekuju da će ovogodišnja otkupna cijena dostići rekord te ističu da već ima nagovještaja da bi ove godine mogla

Ekonomija/Biznis

Sarajevski kiseljak, Sensation, Jana, Jamnica… Agrokor dominira tržištem flaširane vode u našoj zemlji

  Agrokove tvrtke Sarajevski kiseljak i Jamnica dominiraju tržištem flaširanih voda na tržištu Bosne i Hercegovine, Coca-Cola je vodeća u gaziranim pićima, dok Nectar drži lidersku poziciju u prodaji sokova,