Izražena prednost – Erdogan iznad 50 posto podrške na izborima u Turskoj

Izražena prednost – Erdogan iznad 50 posto podrške na izborima u Turskoj

Na osnovu trećine prebrojanih glasova na izborima u Turskoj u vodstvu je aktuelni turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan. Trenutno je na 53 posto podrške a prebrojano je 34 posto glasova.

Birališta širom Turske zatvorena su danas u 17 sati po lokalnom vremenu (16 sati po srednjoevropskom), čime je završeno glasanje na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

Građani Turske danas su glasali na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, a birali su između tri predsjednička kandidata, te 24 političke stranke i 151 nezavisnog kandidata za parlament koji ima ukupno 600 poslaničkih mjesta.

Pravo glasa na izborima ima 64,11 miliona ljudi, a više od 4,9 miliona turskih građana glasalo je po prvi put.

Aktuelni predsjednik Recep Tayyip Erdogan, Kemal Kilicdaroglu i Sinan Ogan, prema redosljedu na glasačkom listiću, kandidati su za predsjednika Turske.

Ukoliko nijedan kandidat ne bude imao preko 50 posto podrške, dva kandidata s najviše dobijenih glasova idu u drugi krug (28. maj).

Aktuelne rezultate izbora u Turskoj možete pratiti na sljedećem linku. https://secim.aa.com.tr/

Previous Ovo su političke stranke sa najvećim dugovima: Prednjače SDP, NiP i SNSD
Next U BPK-u Goražde Dan žalosti, obilježen Dan sjećanja na ubijenu djecu

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Beograd: Obilježena 29. godišnjica zločina u Štrpcima

Fond za humanitarno pravo (FHP), Žene u crnom, Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda i Inicijativa mladih za ljudska prava obilježile su danas u centralnoj beogradskoj ulici Knez

NAŠI DANI

Radnici Aluminija kratko blokirali magistralni put M-17

Nekoliko desetina radnika mostarskog Aluminija u znak protesta zbog stanja u kojem se ovo preduzeće nalazi, kratko su blokirali  magistralni put M-17 u naselju Ortiješ u južnom dijelu Mostara. Oni

NAŠI DANI

Ubica iz Gradačca izvršio samoubistvo tokom policijske potjere

Muškarac inicijala N.S. koji je danas u Gradačcu ubio najmanje tri osobe, izvršio je samoubistvo nakon što ga je opkolila policija, potvrđeno je za BHRT iz MUP-a Tuzlanskog kantona. Kako