Komšić o Konakoviću: Vrlo personalno doživljavam njegovu simpatiju i sklonost UZP-u

Komšić o Konakoviću: Vrlo personalno doživljavam njegovu simpatiju i sklonost UZP-u

Nakon gostovanja u Pressingu na N1 gdje je ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković govorio o odnosu sa članom Predsjedništva Željkom Komšićem, reagovao je i sam Komšić. Kaže da je “Konaković u pravu samo u jednom – vrlo lično doživljava njegovu sklonost UZP-u”.

“Konaković je u pravu samo u jednom, naime ja vrlo personalno doživljavam njegovu simpatiju i sklonost UZP-u. To je protivno svemu protiv čega sam se borio, protiv čega se borim i boriću se. Logično je da to doživljavam i kao ličnu izdaju“, kazao je Komšić i dodao:

“Da ne govorim kako mislim da nije normalno da ministar vanjskih poslova bude neko ko je patološki lažov i osoba povezana sa narko kartelima”.

“A šta sam uradio kao član Predsjedništva o tome ne sudi ni Konaković niti ja! O tome sude građani BiH”, zaključio je Komšić.

Konaković je u Pressingu govorio o odnosu sa Komšićem.

“Mi imamo neki stari problem koji on personalizira, ja ne. Počeli smo frku na toj turističkoj zajednici koju sam ja kao premijer raspakovao, jer su uzimali parafiskalne namete ljudi koji su vodili DF. Taj famozni neki Džeko koji je tamo uzimao novac države. Tužilaštvo to nije procesuiralo. Danas je Turistička zajednica perjanica turizma u KS. On se tu našao lično povrijeđenim. Jako cijenim njegov ratni angažman, taj dio patriotski, skidam mu kapu za ljiljan i poklanjam se. To kao član Predsjedništva nije uradio ništa za ovu državu, to ne mogu. Meni se čini da je on lijen, da on to ne voli i da ne uživa u poziciji od koje ima koristi“, kazao je Konaković.

Previous Podsjećanje na zaboravljeni slučaj - ko je otuđio imovinu i iznevjerio amanet bošnjačkog velikana!?
Next "Sudar vlasti RS sa međunarodnom zajednicom  kao sudar Juge 45 i tenka"

You might also like

NAŠI DANI

Strani analitičari: Bosna se snalazi bolje od Francuske; Evropa je veća nego samo njen zapadni dio

Izjava predsjednika Francuske Emmanuela Macrona kojom je Bosnu i Hercegovinu nazvao “tempiranom bombom” izazvala je reakcije stranih analitičara. “Macronovo viđenje Bosne i Hercegovine me podsjeća na Trumpove izjave o Ukrajini.

NAŠI DANI

Direktor SZO za Evropu: Ministrica Turković i MVP su odigrali ključnu ulogu u diplomatiji vakcina na zapadnom Balkanu

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, razgovarala je danas u Sarajevu sa Hansom Klugeom, direktorom Regionalne kancelarije za Evropu Svjetske zdravstvene organizacije

NAŠI DANI

Na Kovačima obilježena 14. godišnjica smrti Alije Izetbegovića

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i odavanjem počasti na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu obilježena je 14. godišnjica smrti prvog demokratski izabranog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića. Cvijeće