Ministarstvo raseljenih osoba FBiH: Povratnicima u Semberiji dostavljena pomoć

Ministarstvo raseljenih osoba FBiH: Povratnicima u Semberiji dostavljena pomoć

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je u posjeti Janji, Bijeljini i Ugljeviku gdje je dostavljena pomoć u prehrambenim i higijenskim paketima porodicama slabijeg imovinskog stanja.

Ministar Ramić i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetili su porodicu Adnana Muminovića iz Janjara koja se uspješno bavi uzgojem tovnih teladi, junadi i muznih krava.

Nakon posjeta prijedorskoj, banjalučkoj i posavskoj regiji dostavljena je pomoć i povratnicima u Semberiji.

Tokom posjete ministar Ramić se sastao i s predstavnicima povratnika i Medžlisa Islamske zajednice u Bijeljini gdje je razgovarano i o drugim vidovima podrške.

 – Pandemija izazvana koronavirusom (COVID-19) nas sve dodatno obavezuje da u ovom momentu budemo uz one koji su u stanju potrebe. Semberija je poznata po velikim poljoprivrednim dobrima, raduje me da vidim zasijana imanja, što će olakšati život i u drugim krajevima naše domovine. Pomoći ćemo proljetnu i jesenju sjetvu kako bi povratnici u ovom kraju mogli živjeti od svoga rada. Vidjeli smo uspješne farmere koji uzgajaju stoku, naša podrška im je potrebna da bi što manje osjetili krizu prouzrokovanu ovim virusom – zaključio je Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Previous Danas stižu dva aviona s medicinskom opremom na Sarajevski aerodrom
Next U Bužimu obilježen 15. april, Dan Armije Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI DANI

Preminuo prof. Mahmut Karalić – na bosanski je preveo šest kanonskih zbirki hadisa

U ponedjeljak, 11. januara 2021. godine na Ahiret je preselio ugledni alim Mahmut ef. Karalić.  Prof. Mahmut ef. Karalić rođen je 15. aprila 1950. godine u selu Radinovići kod Zenice.

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Stotine ruža pušteno niz Drinu povodom godišnjice zločina nad Bošnjacima u Foči

U organizaciji Udruženja žrtava rata “Foča 92 – 95” i Fondacije “PRAVDA”, a uz podršku cjelokupne Bošnjačke zajednice Foče, u ovom gradu se obilježava Dan sjećanja na sve fočanske šehide,

NAŠI DANI

Ozvaničena saradnja Univerziteta u Sarajevu i Memorijalnog centra Srebrenica

Memorijalni centar Srebrenica – Potočari i Univerzitet u Sarajevu ozvaničili su saradnju Memorandumom na osnovu kojeg će, između ostalog, raditi u oblasti obrazovanja o događajima koji su se desili u