Najbolji odgovor na rathohuškačke poruke i prijetnje – jačanje državnih institucija i NATO integracije

Najbolji odgovor na rathohuškačke poruke i prijetnje – jačanje državnih institucija i NATO integracije

“Današnji poziv Milorda Dodika vojnicima Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine da sljedeće godine, umjesto zakonom obaveznih i propisanih uniformi, obuku uniforme tzv. Vojske RS, predstavlja otvoreni poziv na rušenje Oružanih snaga BiH koje su najvažniji garant mira u Bosni i Hercegovini i najbolji primjer uspješne unutrašnje bosanskohercegovačke integracije”, smatra državni premijer Denis Zvizdić.

Najavio je da će Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, u skladu sa svojim nadležnostima, nastaviti na podržavanju, kreiranju i finansiranju projekata i aktivnosti koje će voditi ka daljem jačanju ukupnih kapaciteta OS BiH.

”A najbolji odgovor na ovakve opasne i rathohuškačke poruke i prijetnje, jeste dalje jačanje državnih institucija, adekvatno djelovanje nadležnih pravosudnih organa, dosljedno i beskompromisno insistiranje na vladavini zakona i slanje ANP-a, odnosno aktivacija MAP-a kao narednog koraka u procesu NATO integracija Bosne i Hercegovine”, rekao je Zvizdić.

Vjeruje kako EU integracije i NATO integracije, predstavljaju, u skladu sa važećim zakonima, odlukama Predsjedništva BiH, kao i važećom Strategijom vanjske politike Bosne i Hercegovine, dva najvažnija cilja vanjske politike BiH, i sve nadležne institucije BiH su obavezne da djeluju u skladu sa tim, saopćeno je iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

“Istovremeno, očekujemo adekvatne reakcije od svih predstavnika i institucija EU i ukupne medjunarodne zajednice, kako bi se javno osudile i institucionalno trajno zaustavile ovakve beskrupulozne provokacije, a ojačali procesi saradnje, mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i čitavom regionu”, piše u reagiranju predsjedavajućeg Zvizdića.

Previous Novi uspjeh: Cerić osvojila srebro na Grand Slamu u Bakuu
Next 'Ne postoji bilo kakva mogućnost da bilo ko obuče pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u drugu uniformu'

You might also like

NAŠI DANI

‘Ne smijemo više nikada dozvoliti da neko drugi odlučuje u naše ime’

Najtraženiji političar ovih dana kojeg pojedini pokušavaju zaobići, ali bezuspješno, Refik Lendo, kandidat za predsjednika/potpredsjednika FBiH, bio je gost emisije 7 Plus Hayat TV-a. Na pitanje zašto se nije odazvao

NAŠI DANI

Red Bull Cliff Diving naredne subote u Mostaru

  Red Bull Cliff Diving u Mostaru uvijek donese uzbudljivo nadmetanje, atraktivne skokove i odličnu zabavu za gledaoce. Takmičenje na Starom mostu 8. septembra moglo bi biti odlučujuće u borbi

NAŠI DANI

Podnešena prijava protiv falsifikatora izbornih rezultata u selu Klisa

Nakon što su predali prigovor GIK-u, mještani Klise su u MUP-u Zvornik podnijeli prijavu protiv članova biračkog odbora i posmatrača izbornog procesa u Klisi. Oko tridesetak mještana sela Klisa danas