Protesti u Tuzli: Nećemo podjele, hoćemo normalnu državu

Protesti u Tuzli: Nećemo podjele, hoćemo normalnu državu

Na Trgu slobode u Tuzli održani su protesti građana nezadovoljnih trenutnim društveno-političkim prilikama u Bosni i Hercegovini. Generalna poruka koju su poslali glasi da neće podjele i da hoće normalnu državu za sve njene građane, javlja AA.

“Poruke sa ovog protesta jesu da nam je dosta više podjela. Ja sam mlad čovjek, nama je dosta podjela, jer smo odrasli u nemogućim uslovima. Trudimo se i radimo, ali nas sputavaju konstantno. Ne mogu živjeti normalno ako ne pripadam negdje i nečemu. Jednostavno želimo svoju državu, želimo da jednog dana ovo bude zemlja u kojoj će živjeti neki normalni ljudi, koji će znati cijeniti prvenstveno prirodne ljepote ove države“, kazao je Hamza Pašalić iz Gradačca.

Okupljenim građanima na Trgu slobode je pročitano pismo koje se danas čita i u drugim krajevima Bosne i Hercegovine, ali i Evrope. Čitanje pisma prekidali su povici: “Nedamo Bosnu“, “Građanska Bosna“ i “Bosna, Bosna, Bosna…“.

Prisutnima se obratio i dugogodišnji novinar Vehid Jahić, koji je naveo kako se na dnevnom nivou osjećaju posljedice turbulencija u Bosni i Hercegovini i da je to odavno neizdrživo.

Okupljeni građani su negodovali zbog trenutnog uređenja Bosne i Hercegovine, zatraživši od međunarodne zajednice da konačno skine “luđačku košulju“ kako bi imali normalnu državu.

Protesni skup na Trgu slobode je okončan mirno, ali su okupljeni građani naveli kako nikada neće odustati od borbe za Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana.

Previous Protest ispred OHR-a: "Genocid ne smije biti osnova nove karte Evrope"
Next Odgovor Forti: "Ovi seljaci" što ih prozivaš su ti omogućili da obnašaš dužnost premijera KS

You might also like

NAŠI DANI

Američki vojnici stigli u Sarajevo uoči održavanja vježbe ‘Brzi odgovor 21’ (Video)

Nova grupa pripadnika američkih kopnenih snaga, koji će zajedno s pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) sudjelovati u realizaciji bilateralne vježbe “Brzi odgovor 21/Immediate Response 21”, stigla je danas

NAŠI DANI

JK Rowling podržala Macy Gray nakon što je optužena za ‘transfobiju’

JK Rowling podržala je Macy Gray dok se pjevačica suočava s optužbama za ‘transfobiju’ nakon što je rekla da vas ‘promjena dijelova tijela ne čini ženom’. Gray, (54), sudjelovala je

NAŠI DANI

Turković u Briselu: Napredak u Bosni i Hercegovini je, u ovom trenutku, ozbiljno ugrožen

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković učestvuje na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova SEECP-a u Briselu, a u obraćanju je poručila da je napredak u BiH u ovom